SDP Ližnjana: Socijalna pitanja na prvom mjestu

Maja Cvek i Paolo Demarin (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)
Maja Cvek i Paolo Demarin (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

Otvaranje i približavanje općinske uprave svim mještanima, poticanje turizma, poljoprivrede i gospodarstva, ciljana ulaganja u infrastrukturu te odgoj i obrazovanje dio su opsežnog programa SDP-a Ližnjana, koji na prvo mjesto stavlja socijalna pitanja. Program su na konferenciji za novinare predstavili Maja Cvek, kandidatkinja SDP-a za načelnicu, i Paolo Demarin, kandidat za donačelnika.

- Program smo sastavili slušajući želje, potrebe, ideje i savjete naših sumještana te poštivanjem ekonomskih mogućnosti razvitka naše općine. Prije svega naglašen je socijalni dio programa kako bi se svakome od nas omogućio kvalitetniji život u ovim teškim vremenima. Jedan od prioriteta nam je gradnja centralnog vrtića u Ližnjanu čiji bi projekt malo izmijenili tako da i dalje kapacitetom zadovoljava potrebe za smještajem djece, ali i da se zadrži djeci prijeko potrebna zelena površina oko njega, rekla je Cvek.

SDP namjerava aktivirati općinsku turističku zajednicu i poticati razvoj selektivnih vidova turizma, subvencionirati korištenje alternativnih izvora energije, povećati mjesečna davanja socijalno ugroženim stanovnicima, umirovljenicima i roditeljima novorođenčadi, ali i urediti nazive ulica i kućne brojeve po naseljima. Ližnjan bi se, kažu, trebao razvijati kao eko-turistička destinacija, što je danas u svijetu sve traženije, uz naglašeno poticanje očuvanja lokalnih posebnosti kao što su tradicionalna gradnja, ribarstvo i poljoprivreda.

- Općina ne može živjeti samo od komunalnih doprinosa. Nužno je donijeti urbanističke planove za svako mjesto jer će to potaknuti razvoj, a već smo pripremili i neke smjernice za poticanje razvoja poljoprivrede i gospodarstva, rekao je Demarin. (P. S. M.)


Podijeli: Facebook Twiter