SDP kuje zavjeru sa Sanaderom?! Gluposti!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Clanovi HDZ-a nervozni su kao clanovi Saveza komunista Jugoslavije pred 14. kongres partije i svi kao orkestar moraju skandirati 'Jadranka mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo'",tim je rijecima potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na konferenciji za novinare u subotu komentirao aktualnu situaciju u Vladi i HDZ-u rekavši da je ova vlast do kraja opljackala Hrvatsku.

Smatra da u ovom trenutku HDZ ne vezuje ništa osim vlasti te da je u njihovim redovima na dijelu diferencija medu clanstvom dok ih sutra ocekuje gubitak vlasti i lustracija.

"Jasno je da predsjednici gradskih i županijskih organizacija HDZ-a podržavaju ekipu na vlasti zbog sinekura i prijetnji koje idu iz vrha prema onima koji bi podržali Sanadera. Za besperspektivnost koja vlada jednako su krivi premijerka Kosor i Sanader, iako je ona vjerojatno politicki odgovorna, dok je Ivo vjerojatno i kazneno.

Kako je krenulo, ni Papin blagoslov ne može pomoci Hrvatskoj, a možda uz Božju pomoc i ekipa na vlasti shvati ono što vide gradani, a to je da su vladajuci kocnicari Hrvatske. Najopasnije je da vlast optužuje SDP da kuje zavjeru sa Sanaderom, u što ni kreten ne bi povjerovao", rekao je Kajin i dodao da je Sanader pobjegao i da nije dorastao voditi državu.

Po njegovim rijecima, ako je Vladimir Šeks unaprijed odredio kaznu Damiru Polancecu, to dokazuje da je Hrvatskoj na snazi sumrak pravosuda, dodajuci da ce dani koji slijede ujedno biti test za hrvatsko pravosude. Demantirao je medijske napise o raspadu Kukuriku koalicije te kazao da je ta koalicija siguran obrazac za promjenu vlasti.

Izmedu ostalog Kajin je rekao da ce se korigirati javna potrošnja i da u to više nema dvojbe, misleci pritom na penzije, socijalu i subvencije. Po njegovim rijecima, ako bi dolaskom MMF-a došlo do korekcije kune na niže, kada su gradani zaduženi za 130 milijardi kuna, to ne bi bio samo krah Vlade, vec i HNB-a te bankrot desetaka tisuca gradana i malih gospodarstvenika. Osvrnuo se i na slucaj Ljubljanske banke.

"Ta ce se pljacka rješavati namirenjem kroz sukcesiju, na nacin da ce Slovenija, nakon što su prevarili sve države bivše Jugoslavije, tu štednju vratiti novcem koji je ostao iz jedne Jugoslavije. Ošteceni gradani su za, ali princip je mizeran. Bravo Pahor", zakljucio je Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter