SDP: Jerin smijenio suradnicu zbog istupa na Vijeću

Vera Radolović i Peđa Grbin na današnjoj konferenciji za novinare (Snimio Manuel ANGELINI)
Vera Radolović i Peđa Grbin na današnjoj konferenciji za novinare (Snimio Manuel ANGELINI)

Saborski zastupnik i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pule Peđa Grbin te pulska dogradonačelnica Vera Radolović na današnjoj su konferenciji za novinare obznanili su da je SDP-ova gradska vijećnica Ornela Grujić Cukon, dosadašnja voditeljica Službe za financijsko upravljanje i kontrolu Opće bolnice Pula, smijenjena s te dužnosti samo dan nakon što je na sjednici Gradskog vijeća govorila o stanju u bolnici. Grujić Cukon, inače u kuloarima spominjanu i kao moguću sanacijsku upraviteljicu bolnice kada je preuzme državno Sanacijsko vijeće, smijenio je ravnatelj bolnice Lems Jerin te na njenu funkciju postavio Radojku Trkulju, dosadašnju rukovoditeljicu Službe za ekonomske poslove OB Pula.

- Na Vijeću se raspravljalo o stanju bolnice, a kolegica Grujić Cukon i ja osvrnuli smo se na probleme poput rada na dvije lokacije, premali limit, ali i na to da se moglo bolje upravljati bolnicom, pogotovo u segmentu javne nabave. No, dan kasnije ravnatelj ju je smijenio s dosadašnje funkcije, rekao je Grbin, napomenuvši da je Grujić Cukon od 2007. godine pomoćnica ravnatelja, a od 2010. godine voditeljica financijskog upravljanja i kontrole.

-Ako je ravnatelja nešto uznemirilo, onda je to ono što sam izjavio da se bolnicom nije upravljalo dobro. To misle svi Puležani. S druge strane, Upravnom vijeću bolnice i ravnatelju ne smeta što je Dario Mezulić, županijski službenik, član povjerenstva za javnu nabavu bez obzira što je višestruko osuđen za povredu dužnosti i krivotvorenje dokumenata. Ovo samo pokazuje kako se postupa s našim članovima, pogotovo onima koji upozoravaju na nepravilnosti, istaknuo je Grbin.

Vera Radolović pak smatra strašnim da se u današnje vrijeme nekoga smjenjuje jer se ne slaže sa šefom. To je drsko i bezobrazno, ustvrdila je Radolović. (G. ROJNIĆ)

Ravnateljstvo bolnice: Reogranizacija, a ne smjena

Netočni su navodi o "smjeni" mr. sc. Ornele Grujić Cukon, diplomirane ekonomistice, s radnog mjesta voditeljice Službe za financijsko upravljanje i kontrole te je bespredmetno u ovom kontekstu spominjati njezin nastup na sjednici Gradskog vijeća Pule. Odluku je ravnatelj donio 28. veljače, a povod joj je zakonsko usklađivanje s Pravilnikom o provedbi financijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru, tvrdi glasnogovornik pulske Opće bolnice Goran Paić.

Odgovor je to na naše pitanje upućeno ravnatelju bolnice dr. Lemsu Jerinu, da obrazloži svoju odluku o imenovanju Radojke Trkulja, dosadašnje rukovoditeljice Službe ekonomskih poslova u bolnici, voditeljicom financijskog upravljanja i kontrole, umjesto Grujić Cukon koja je tu funkciju obnašala od 2010. godine.

Paić tvrdi da nema ničeg neobičnog ni u podatku da je riječ o prilagodbi Pravilniku koji je na snazi još od kraja 2011. godine.

- Kako navedeni Pravilnik određuje da se jedinica za financijsko upravljanje i kontrole uspostavlja unutar jedinice nadležne za financije i proračun, zaključujemo da je ovakav medijski istup SDP-a pokušaj sprečavanja da Služba za financijsko upravljanje i kontrole, čiji je jedini izvršitelj Ornela Grujić Cukon, "izgubi samostalnost" i bude svrstana unutar Službe za ekonomske poslove OB Pula, zaključuju u Ravnateljstvu bolnice. (D. PALIBRK)

Grujić Cukon bez komentara

Za komentar smjene pitali smo i smijenjenu Ornelu Grujić Cukon, inače gradsku vijećnicu SDP-a, no ona nam je poručila da je sve rečeno da konferenciji za novinare na kojoj su govorili Peđa Grbin i Vera Radolović.


Podijeli: Facebook Twiter