SDP izabrao novo vodstvo i kreće u izgradnju Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP je izabrao novo vodstvo, zaključio unutarstranački izborni ciklus i kreće u borbu za „izgradnju Hrvatske jednakih šansi“, rečeno je u nedjelju u toj stranci po završetku zatvorene sjednice Glavnog odbora. 

Predsjednik Davor Bernardić predstavio je novoizabrane prve ljude: predsjednika Glavnog odbora (GO) Erika Fabijanića iz Rijeke, potpredsjednike GO Katicu Glamuzinu i Željka Pavića, glavnoj tajnika Zvanu Brumnića, te poslovnog direktora SDP-a Nikšu Vukasa. 

Izabrani smo jednoglasno ili velikom većinom, čime Glavni odbor šalje poruku da u SDP-u nema podjela, kazao je glavni tajnik Erik Fabijanić. 

Na pitanje novinara vidi li problem u izboru Vukasa čije se ime spominjalo u aferi Krašograd, Bernardić je kazao da je Kraš međunarodno uspješna hrvatska tvrtka i da u tome ne vidi ništa sporno. 

Bernardić je najavio da će nastojati okupiti veterane s ljevice i sve lijeve intelektualce u borbi za bolje društvo, i da pri tome neće izbjegavati one koji ga kritiziraju, kazavši da je spreman ne samo trpjeti kritike nego i gubitke i ponovo se ustajati. 

Ja sam živi primjer za to, dodao je.  

Ovoga tjedna Bernardić je rekao da će se sastati sa sindikatima čija je scena različito organizirana. Kazao je da su sindikati javnih službi jako vidljivi, te da žele osnažiti i sindikate u velikim kompanijama kao bi potpisali kolektivne ugovore. Velike kompanije s jačim sindikatima će biti uspješnije, ocijenio je Bernardić i dodao da podržava nordijski model koji više motivira radnike. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je rekao će pozvati premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Božu Petrova da razgovara s njima oko bitnih pitanja i oko zaštite hrvatskih nacionalnih interesa. 

On je kritizirao HDZ rekavši da je nakon prošlogodišnjeg "konzervativnog" sada predložio „napuhani proračun“, te da nije spreman smanjiti plaće političara a povećati najmanje plaće. 

HDZ ne pokazuje da je spreman poštivati zakon, što se vidi po izbjegavanju uklanjanja nekih simbola s javnih mjesta, smatra Bernardić. 

U pogledu odnosa u SDP-u, kazao je da će u stranačkom vrhu biti mjesta za protukandidate s unutarstranačkih izbora. Vesna Škulić je postala članica Glavnog odbora, Orsat Miljenić će imati visoku funkciju u saborskim odborima, a Arsenu Bauku je namijenjena uloga vođenja SDP-ovog saborskog kluba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter