SDP izabrao novo Predsjedništvo i Glavni odbor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP je u subotu poslijepodne izabrao novo Predsjedništvo i Glavni odbor, tijela koje broje po 17 članova i 103 člana.

U predsjedništvo su na temelju regionalne kvote izabrani Mirando Mrsić, Tonino Picula, Milanka Opačić, Mihael Zmajlović, Davorko Vidović, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić, Biljana Borzan, Zdravko Ronko, Peđa Grbin, Željko Jovanović, Ranko Ostojić i Arsen Bauk. Uz njih, u to je tijelo ušlo još četvero kandidata po broju osvojenih glasova, a to su Branko Grčić, Davor Bernardić, Gordan Maras i Sabina Glasovac.

Za potpredsjednike SDP-a delegati na izbornoj konvenciji SDP-a u subotu su izabrali Ranka Ostojića, Davora Bernardića, Tonina Piculu i Milanku Opačić.

U Predsjedništvo stranke ušlo je 14 kandidata koji su u predsjedničkoj kampanji podupirali Zorana Milanovića, a tek su trojica bili podupiratelji njegova protukandidata Zlatka Komadine. Premoć Milanovićeva bloka još se jasnije pokazala u izboru članova Glavnog odbora – od ukupno 103 člana, petero ih je iz Komadinine struje pa je izbor dvojice potpredjsednika koji su aktivno podupirali Komadinu, Bernardića i Picule, bilo svojevrsno iznenađenje.

"Na žalost na izbore za potpredsjednike izišlo je skoro 500 ljudi manje nego na one za stranačka tijela", konstatirao je predsjednik stranke Zoran Milanović.

Delegate i članove stranke pozvao je da se usredotoče na ono što je pred strankom, a to je borba za vlast u državi. "Bolji smo, jači i pošteniji, imamo dobre namjere, ali ne onakve kakve trasiraju put prema paklu, nego prema uspjehu. Stvari moramo mijenjati kod sebe i u Hrvatskoj", poručio je Milanović i time zaključio cjelodnevnu 13. izbornu konvenciju SDP-a. (H)


Podijeli: Facebook Twiter