SDP-HSU Sv. Nedelje: Vrijeme je za promjenu

Branko Zulijani, Alenka Tanjga i Mladen Vlačić (R. SELAN)
Branko Zulijani, Alenka Tanjga i Mladen Vlačić (R. SELAN)

Mladen Vlačić iz SDP-a kandidat je koalicije SDP-HSU za načelnika Općine Sv. Nedjelja na predstojećim lokalnim izborima. Za njegovog zamjenika kandidirao se Branko Zulijani, također iz SDP, nositelj liste SDP-HSU za Općinsko vijeće.

Javnosti su se predstavili u pratnji stranačke kolegice Alenke Tanjge, jedne od kandidatkinja na listi, na konferenciji za novinare održanoj jučer u sjedištu Gradskog odbora SDP-a. Vlačić smatra da Sv. Nedjelja u protekle četiri godine stagnira, a razlog vidi u dominaciji Nezavisne liste Srećka Mohorovića u Općinskom vijeću, što onemogućuje istinsko demokratsko djelovanje, pa je općeniti cilj SDP-a, bez obzira na to tko bude izabran za načelnika, vijeće sastavljeno od više političkih opcija.

Također, sumnja da je jedan od uzroka zaostajanja i to što Mohorovićeva NL nije prihvatljiva županijskoj vlasti.

- Svakako, vrijeme je da se dogodi promjena. Promjena opipljiva u poboljšanju životnog standarda, uvjeta za bolji život mladih obitelji, kvalitetniji život ljudi treće dobi i poboljšanje socijalnih davanja. Kako to ostvariti znajući da su teška vremena i općina u dugovanju? Za početak treba u Općinskom vijeću uspostaviti partnerske odnose. Za bolje sutra potrebna je suradnja, a ne inaćenje, poručuje Vlačić.

Zulijani je istaknuo da je će SDP-ov osnovni zadatak biti stabiliziranje proračuna i pozitivno poslovanje Općine uz zadržavanje postignutog standarda socijalnih davanja, subvencija i stipendija i drugih potpora. - Uključili smo veliki broj mladih u stranku i obavili bezbroj razgovora s mještanima da bismo u naš program ugradili što više dobronamjernih kritika, sugestija i prijedloga, kazao je. Vlačić i Zulijani će svoj program detaljnije predstaviti prilikom objave koalicijske liste za Općinsko vijeće. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter