SDP-HSLS Rovinja: Pola točaka proizašlo iz potrebe

Konferencija za novinare kluba SDP-HSLS (N. O. R.)
Konferencija za novinare kluba SDP-HSLS (N. O. R.)

Vijećnici Kluba SDP-HSLS Rovinja Petar Radetić i Tomislav Sošić na današnjoj su se konferenciji za novinare osvrnuli na prošlu sjednicu Gradskog vijeća. Radetić je ponovio da su vijećnici oporbe ostali zatečeni posljednjim zaključkom oko Mirne, koji im je uručen pri samom ulasku u salu, u kojem je rovinjski gradonačelnik tražio i dobio podršku vijećnika da se izvršna i predstavnička tijela zakonom zaštite od kleveta.

- Naravno da se s tim zaključkom nismo složili jer nam je odaslana poruka da dobro pazimo što govorimo, odnosno tim se zaključkom, za koji nisam siguran je li samo po pitanju Mirne ili svega ostalog što možebitno slijedi, ograničava naše pravo na govor. Svjesni smo da su argumenti najvažniji, no isto tako oni su nekad konkretni, a ponekad treba puno vremena, znanja i snage da se do njih dođe. Vezano s tim naša je uloga i ukazivanje i skretanje pozornosti  na probleme a nikako ne da pošto-poto podržavamo gradonačelnika, rekao je Radetić. Dodao je da je sasvim jasno da ovaj Klub vijećnika u potpunosti podržava sve napore nadležnih tijela koji se čine za opstojnost Mirne, njenih radnika i proizvodnje.

Također, komentirao je i izvješće o radu Gradskog vijeća za prošlu godinu kazavši da preko 50 posto točka koje su razmatrane na Vijeću nisu bile u planu nego su, kako navodi, proizašle iz potrebe.

- To dovoljno govori o kvaliteti plana, veli Petar Radetić koji je novinare podsjetio i na jednu po džep bolnu, neplaniranu odluku - onu o povećanju komunalne naknade od 90,5 posto. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter