SDP-HSLS Rovinja: Pogrešan tajming za obnovu ceste

Petar Radetić, Eda Kalčić i Borivoje Sapundžić (N. O. R.)
Petar Radetić, Eda Kalčić i Borivoje Sapundžić (N. O. R.)

Nakon Uskrsa počela je obnova Državne ceste na dionici Sure stine - Turnina, u dužini od jednog kilometra, te rekonstrukcija raskrižja na Turnini gdje će biti izgrađen kružni tok. Početak gradnje i s njim u vezi novo i privremeno prometovanje, bila je jedna od dviju tema današnje konferencije za novinare Kluba vijećnika SDP-HSLS.

- Državna cesta u smjeru Končete od velike je važnosti za turizam, njome se stiže do sjevernog dijela grada i sjeverne turističke zone i naselja Valalta, Amarin i Valdalis. No, upravo zbog nadolazeće sezone i priljeva većeg broja gostiju, smatramo da ugovoreni radovi za naredna četiri mjeseca nisu prilagođeni sezoni te će dovesti do poteškoća u prometnoj komunikaciji, rekao je i Borivoje Sapundžić, SDP-ovac i član odbora za urbanizam i prostorno uređenje grada.

- Najveći je problem termin i pretpostavljam da za to postoje određeni razlozi, ali je o tome trebalo raspravljati, a ne sada razmišljati što će se dogoditi za kišnog ljetnog dana kada rovinjski turisti krenu u druge gradove. Najvjerojatnije, baš kao i neki dan, dogodit će se zastoji, prometni čepovi, ali kakve će to posljedice imati za imidž turističkog mjesta, zapitao se.

Predsjednica rovinjskog SDP-a i gradska vijećnica Eda Kalčić osvrnula se na prijedlog Udruženja obrtnika Rovinja, koji od vijećnika traže izmjenu Odluke o prekoračenju dozvoljene razine buke s produženjem do dva sata nakon ponoći. Kao i njen stranački kolega, vijećnik Petar Radetić, smatra da se ova odluka ne može donijeti bez odgovarajućih informacija i analiza s terena te tvrdi da svaki objekt zaslužuje selektivan pristup.

- S obzirom na to da ne znamo koliko ima takvih barova i restorana, koji od njih ispunjavaju uvjete za rad, odnosno nalaze li se u starogradskoj jezgri ili izvan naseljenih područja, Klub vijećnika SDP-HSLS smatra da se svakom zahtjevu treba pristupiti selektivno. Naš zaključak s kojim ćemo ići pred vijećnike je da se zaduži gradonačelnik, odnosno Upravni odjel za proračun, gospodarstvo i EU fondove da analiziraju stanje i sukladno tome vijeću pripreme odluku o izmjeni Odluke o prekoračenju dopuštene razine buke, kaže Kalčić. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter