SDP: HDZ opljackao 120 milijardi kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 16 godina koliko vlada HDZ je opljackao hrvatske gradane za najmanje 120 milijardi kuna, a to je cijeli jednogodišnji proracun hrvatske države. Dakle, 40 godina haraca na place i mirovine ne bi pokrilo sve što je HDZ pokrao kada se zbroje sve afere, izjavio je jucer u Rijeci zastupnik SDP-a Željko Jovanovic, koji je objasnio da pritom misli na podatak o šest milijardi kuna koje godišnje pojede korupcija, kao i na sve afere koje je producirao HDZ pomnožene sa 16 godina njihove vlasti.

SDP-ovci su porucili da, koliko god se Jadranka Kosor trudila pokazati rijecima da je spremna zapoceti obracun s korupcijom i organiziranim kriminalom, svakim svojim potezom ona potvrduje da se radi o praznoj prici. Majka svih korupcijskih afera u Hrvatskoj je privatizacija 1990-ih, kada je propala trecina tvrtki i uništeno je 400.000 radnih mjesta, no do dana današnjeg, upozorio je Jovanovic, USKOK, DORH i cjelokupno sudstvo zajedno još nisu donijeli nijednu pravomocnu osudujucu presudu za kljucne igrace u visokoj politickoj i gospodarskoj korupciji.

"To sve dokazuje da HDZ-ova pljacka nikada nije ni stala, samo je bila dobro sakrivena, sve od afere "Brodosplit" do današnje afere "Podravka"", rekao je Jovanovic.


Podijeli: Facebook Twiter