SDP: HDZ lažira Facebook profile kako bi lajkao vođu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru vodi se pravi rat među stranačkim gerilama, ali i ima samostalnih strijelaca poput bivše premijerke Jadranke Kosor. Naime, ona se na svom Twitter profilu osvrnula na nedavne napise o tome kako se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko razljutio na svoje suradnike kada je saznao da Ruža Tomašić na Facebooku ima više lajkova od njega.

- Tko ne lajka, jadna mu majka - našalila se Jadranka Kosor na svom profilu sa sadašnjim predsjednikom HDZ-a. Prošlih dana mediji su pisali da je Karamarko bio sazvao hitan sastanak u HDZ-u i to samo zbog Facebooka, a njegovi suradnici dobili su zadatak da hitno poprave situaciju i povećaju Karamarkovu popularnost jer ima čak devet tisuća fanova manje od Ruže.

Rečeno-učinjeno! Prema tvrdnjama mladih SDP-ovaca konkurencija iz HDZ-ove mladeži zadnjih je dana opasno prionula poslu, i to tako da se na Facebooku masovno otvaraju, kako u SDP-u tvrde, lažni profili s lažnim imenima, te se s tih profila masovno lajkaju HDZ i Karamarko.

Forum mladih SDP-a Hrvatske čak je na svom Facebook profilu objavio i popis tih imena, uz objašnjenje: »Kako radi Mladež HDZ-a: donosimo listu profila koje su u proteklih nekoliko dana kreirali "nepoznati" počinitelji iz "nepoznate" središnjice poznate stranke koji su uz zapovijed da lajkaju Karamarka, dobili i onu da orkestrirano napadnu stranice Foruma mladih SDP Hrvatske "kreativnim" reviewima, kao što možete vidjeti, sve u proteklih nekoliko sati. Kad se i sami uvjerite da nemaju ni prava imena, ni slike, ni prijatelje, možda ćete osjetiti potrebu prijaviti ih kao lažne profile ili pohvaliti HDZ-ov online tim u medijima«, stoji na stranici Foruma mladih, uz popis i adrese 20 imena.

– To uopće nije iznenađujuće s obzirom tko im je glavni tajnik, očito su se ugledali u njega, pa kad  Vaso Brkić može kompilirati i lažirati diplomu, sad i njihova mladež lažira profile i kompilira lajkove, a sve u cilju zadovoljstva "velikog vođe". Već viđeni način rada HDZ-a – izjavio je tim povodom predsjednik Foruma mladih SDP-a, saborski zastupnik Saša Đujić. (Tihana Tomičić / Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter