SDAH nece dozvoliti razbijanje Bošnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDAH) ce koristiti sve resurse da sprijeci previranja u bošnjackom korpusu i stane na kraj onima koji žele razbiti zajedništvo Bošnjaka, rekao je Kemal Velagic, predsjednik zajednice istarskih ogranaka te stranke, na konferenciji za novinare u Raši.

Sazvana je nakon serije reagiranja u Glasu Istre predstavnika Bošnjacka demokratska stranka Hrvatske (BDSH) i Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre (NZBI). - Nismo slucajno 20 godina zastupljeni u županijskoj Skupštini; nismo ti koji razbijamo: organizirali smo sve, od Nacionalne zajednice, udruge branitelja, Vijeca nacionalnih manjina, dodao je Velagic.

Predstavnici NZBI i njihov predsjednik Senad Pršic, podsjetimo, ustvrdili su da se "strancice s bošnjackim predznakom (BDSH i SDAH) utrkuju, zbog nadolazecih izbora, u osnivanju svojih zajednica u Istri. Naglasili su, usto, da te "strancice" uznemiruje nesigurnost hoce li njihovi predsjednici (Nedžad Hodžic i Šemso Tankovic) pobijediti na izborima, jer je Bošnjacka nacionalna zajednica Hrvatske (BNZH), kao nestranacka organizacija, istaknula svog kandidata za Hrvatski sabor.

Mehmed Džekic, prozvani clan BDSH, reagirao je potom tvrdnjom da "NZBI gubi svaku orijentaciju", nakon što na izborima za clanove Vijeca i predstavnike nacionalnih manjina nije osvojio ni jedno mjesto na nivou županije i gradova, pa, prema Džekicevim rijecima, igra prljavo iznoseci laži i besmislice.

- Jesmo uz nacionalnu zajednicu kao instituciju, no ne i za Pršica, najveceg krivca za organiziranje paralelnih zajednica, s obzirom na to da nije ništa poduzeo kada je privatna, novokomponirana stranka BDSH krenula s time. BDSH cine otpadnici iz SDAH koje je naša stranka iskljucila jer su tjerali privatne interese. To su politicari iz celofana: prodaju narodu da nešto pokušavaju, a nije ih nigdje bilo kada je trebalo, odgovara Velagic, ujedno potpredsjednik SDAH.

- Jesmo mala stranka, ali nismo strancica. U parlamentu smo vec osam godina, a u pet županija imamo svoje županijske, gradske i opcinske vijecnike. Neka se gospoda iz NZBI i BDSH dokažu radom, a ne prepucavanjima preko leda SDAH, porucio je Ilija Ališkovic, potpredsjednik pulskog ogranka stranke. (I. RADIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter