SDA dao podršku SDP-ovoj koaliciji

Peđa Grbin, Ilijaz Ališković i Damir Kajin (M. ANGELINI)
Peđa Grbin, Ilijaz Ališković i Damir Kajin (M. ANGELINI)

Koalicija SDP-a, HSU-a, SDSS-a i HSLS-a od danas ima novu stranku partnera za predstojeće lokalne izbore u svibnju. Stranka demokratske akcije (SDA) je na županijskoj i pulskoj razini odlučila poduprijeti Damira Kajina kao kandidata za istarskog župana te Peđu Grbina za gradonačelnika Pule. Potpredsjednik gradskog ogranka SDA-a Pule Ilijaz Ališković rekao je da je SDP-ova koalicija njima bila najprihvatljivija.

- Razgovarali smo i s drugim političkim opcijama u Istri i nakon internog razmatranja stranka je odlučila prikloniti se SDP-u i njihovim partnerima. Damir Kajin već se dugi niz godina zalaže u Saboru da Bošnjacima u Istri bude bolje, a to isto obećava i kandidat za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin, rekao je Ališković.

- Zašto SDA? Jer je Istra zemlja sviju onih koji u njoj žele živjeti. Ne radim razliku između onih koji su ovdje od "stoljeća sedmog", ili su došli 1945. godine, 1951. ili 1991. Bitno je da smo ljudi jedni prema drugima. Sa SDA-om zaključujemo kostur sveistarske koalicije, a naša su vrata otvorena i za nestranačke ljude koji s nama žele promijeniti Istru, rekao je Damir Kajin.

Kandidat za gradonačelnika Peđa Grbin rekao je da se nakon izbora u Puli neće više graditi na ovakav nedopustiv način.

- Rotor u Šijani, Monte Magno, rotor na Punti samo su tri mjesta na kojima se prekopava asfalt koji su platili građani. Na ovakav se način od 19. svibnja neće više raditi. Komunalna izgradnja planira se godinama unaprijed, a ne mjesec dana prije početka radova, zaključio je Grbin. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter