SD Gusar obilježio dva desetljeća streljane u Bužiniji


Članovi Streljačkog društva Gusar obilježili su dva desetljeća streljane u Bužiniji te se prigodnim darovima zahvalili sponzorima, pokroviteljima i prijateljima Društva koji su pomogli u izgradnji, opremanju i uređenju streljane.

- Veliki su napori uloženi u posljednjih 20-ak godina u izgradnju i uređenje ovog sportskog objekta. Mnogo je truda, vremena pa i novca uloženo da ova naša streljana danas izgleda upravo ovako kako izgleda, da bude jedan kvalitetan i reprezentativan sportski objekt. Treba pritom naglasiti kako je u sve to uloženo i puno entuzijazma, volonterskoga rada, poručio je predsjednik Gusara Valter Cernogoraz dodavši da je ova streljana iznjedrila mnoge streljačke uspjehe, niz uspješnih natjecatelja, na kraju krajeva i jednog olimpijskog pobjednika.

Novigradski gradonačelnik Anteo Milos također je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji i opremanju streljane, te pohvalio entuzijazam i pregalački rad članova Gusara, na čelu s bivšim i sadašnjim predsjednikom, Damjanom Ribarićem i Valterom Cernogorzem. Podsjetio je također kako je streljana u Bužiniji dosad već ugostila brojna važna natjecanja, na njoj su se pripremale brojne ekipe i reprezentacije, što je zasigurno pomoglo u promociji Novigrada, ali i potvrdilo spremnost da ovaj sportski objekt i ovaj grad ugoste neko od velikih natjecanja. Okupljenima obratio Giovanni Cernogoraz, zahvalivši na podršci, kako Društvu i streljani, tako i njemu osobno, te je obećao kako će rezultatima nastojati tu pomoć i podršku i opravdati.

Na kraju formalnog djela druženja, a prije zajedničkog ručka u restoranu hotelu Maestral, gradonačelnik Milos i predsjednik Cernogoraz okupljenima su uručili mali znak pažnje, prigodne poklon-pakete u kojima se, pored ostalog, našao i DVD s filmom "Novigrad – grad olimpijskog pobjednika". (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter