Scully oduševljena burekom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nisam mislila da je ovo tako lijep grad", priznala je americka glumica Gillian Anderson, jedna od zvijezda ovogodišnjeg SFF-a, publici koja je prisustvovala tradicionalnoj "Kafi sa...".

Kultna agentica Scully nije imala puno problema u razgovoru sa zainteresiranim novinarima i fanovima je priznala da je pustila da karijera vodi nju, umjesto da bude obrnuto pa joj je uloga u "Dosjeima X" ostala dosad najpoznatije ostvarenje.

"Glumu sam studirala na koledžu u Chicagu i onda mi je jedan agent rekao da ce me zastupati ako se preselim u New York. Nisam imala izbora pa sam tamo bila bez posla više od godinu dana, a uzdržavala sam se konobarenjem. Tu i tamo odlazila sam na audicije, glumila u predstavama i jednom manjem filmu. Moj je plan zaista bio kazalište i film, no onda sam otišla na audiciju za "Dosjee X". Zvali su me jednom, drugi put, na kraju sam dobila ulogu i to je bilo to iducih 9 godina. Radili smo na seriji 9 mjeseci u godini, a ostala tri bila sam preumorna da se upuštam u bilo kakve  projekte.



Kad je na kraju snimanje serije završilo, osjecala sam se kao na pocetku. Primjerice, do prošle godine nisam imala PR agenta. Nisam uopce razmišljala o tome koliko je to važno za karijeru i koliko vam takvi strucnjaci mogu pomoci", priznala je Anderson i dodala da je ipak jako sretna što je dobila ulogu agentice Scully.

Posljednje tri godine njena je karijera, unatoc cinjenici da joj je, kako priznaje, "najvažnije njeno troje djece i obitelj te da ne namjerava progoniti odredene uloge", krenula ubrzanim uzlaznim tokom.

Anderson je popodne održala i predavanje na Talent Campusu, a onda otišla u razgledavanje grada u kojem joj se ovako, na prvu loptu, najviše svidjela gastronomska ponuda. "Pa, bio je u tom restoranu pladanj pun mesa i nekog odlicnog kruha sa sirom", kazala je oduševljeno Anderson, nasmijavši od srca svoje domacine s kojima se na crvenom tepihu dan ranije rado fotografirala.


Podijeli: Facebook Twiter