Scoria: Ova priča ne smije ovisiti o treneru

NAZOVI "S" ZA OSTANAK - Elvis Scoria (M. MIJOŠEK)
NAZOVI "S" ZA OSTANAK - Elvis Scoria (M. MIJOŠEK)

Ušli smo u tjedan odluke. Prošle sezone Sesvete su odustajanjem prekinule svaku neizvjesnost, no godinu dana kasnije ipak ćemo svjedočiti dvjema utakmicama u kojima će nogometaši Istre 1961 protiv viceprvaka Druge lige braniti svoje mjesto u Prvoj HNL. Suparnik će im biti momčad Šibenika u čijem će dvorištu gostovati u nedjelju, te pokušati izboriti što povoljniji rezultat pred uzvrat koji se tri dana kasnije igra na "Drosini".

U iščekivanju se javljaju sjećanja na 2007. godinu kad su Puljani posljednji put ispali iz najvišeg ranga. Prvu utakmicu doigravanja igrali su u Zadru i u koprodukciji domaće momčadi i suca Svilokosa teško stradali rezultatom 0:3, što se u uzvratu pokazalo nedostižnom prednošću. Okolnosti su, kao i danas, bile prilično demotivirajuće.

- Na psihološkom planu također smo loše stajali, pogodilo nas je to što smo u regularnom dijelu sezone prosuli veliku prednost ispred Cibalije. Nakon što smo domaćim remijem protiv otpisanog Kamen Ingrada propustili osigurati ostanak, puno je igrača potonulo, teško smo se nosili s činjenicom da moramo u doigravanje. U takvom stanju otišli smo u Zadar, a tamo je bilo svega i svačega, nažalost najmanje nogometa. Vidim da se i nakon ove utakmice Šibenika i Cibalije priča o suđenju, ali iskreno se nadam i vjerujem da u Savezu neće dopustiti da se opet vuku slični repovi iza utakmica takvog uloga - priča nam Darko Raić-Sudar, kapetan momčadi koja se te godine nije uspjela othrvati pritisku proizašlom iz niza loših igara i rezultata u regularnom dijelu sezone.

Istovjetan problem čeka i današnji sastav koji u "play-off" ulazi s negativnim rekordom od 23 utakmice bez pobjede, pa su strahovanja od ponavljanja scenarija iz 2007. sasvim aktualna. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter