Scoria: Ostanak u Ligi je glavni cilj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije drugoligaške sezone ostavio je pulski klub s Verude za ledima i u subotu "Istra 1961" opet krece s plovidbom prvoligaškim vodama. Nakon mnogih polemika starta Liga 16 iz koje ce na kraju ispasti tri kluba. Cilj pulskog prvoligaša bit ce upravo izbjegavanje jedne od te tri pozicije i to ce se pokušati ostvariti ne izlazeci iz zacrtanih novcanih okvira.

- Osnovni ciljevi u predstojecem prvenstvu su nam izboriti ostanak u ligi i nastaviti afirmaciju mladih igraca iz naše regije i u tome ce nam od velike pomoci biti naša publika za koju se nadamo da ce prepoznati sav uloženi napor. Moramo se prisjetiti da u pripreme za ovo prvenstvo nismo ušli na najbolji nacin.

U startu smo imali samo osam igraca i tri golmana s potpisanim ugovorom, kasnile su place, nismo znali hocemo li uopce igrati na pulskim stadionima i u jednom se cak trenutku nije znalo ni hocemo li uopce igrati u Prvoj ligi. Sad, pred sam start prvenstva, mogu slobodno reci da sam zadovoljan onim što smo otad ostvarili. Složili smo momcad koja ne iskace iz nekih zadanih financijskih okvira. Mi s osam milijuna kuna imamo jedan od najmanjih budžeta u Prvoj ligi, ali smo se odlucili pokriti s onim što imamo. Zato smo birali i doveli samo one igrace koji su nam trebali i koji su se uklapali u našu viziju, rekao je trener Scoria.

Verudeži debitiraju u subotu navecer u Maksimiru protiv aktualnog prvaka "Dinama". (R. CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD 24. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter