Scoria: Imperativ je pred obje momcadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomalo neuobicajeno, usred tjedna, u klupskim je prostorijama "Istre 1961" održana konferencija za novinare pred subotnji susret 6. kola Prve HNL u kojem ce pulski prvoligaš na rijeckoj Kantridi ugostiti "Zagreb". Trener Elvis Scoria pojasnio je da je presica sazvana dan ranije zbog osobnih razloga, a potom se okrenuo Zagrepcanima.

- Dolaze nam u vrlo nezgodnom trenutku, zadnji su bez ijednog osvojenog boda, što zasigurno nije realan odraz njihove kvalitete - rekao je pulski trener. - Svakako da bi nama bilo kudikamo lakše da Zagrepcane docekujemo na svom stadionu i pred svojim navijacima, ali vec smo navikli igrati u Rijeci na neutralnom terenu i pred malobrojnim gledateljima.

Trener "zeleno-žutih" u srijedu još nije znao na koje ce sve igrace moci racunati za treci, uvjetno receno domaci prvenstveni susret sezone.

- Puno ce toga ovisiti o zdravstvenom stanju Barišica i Župana koji su preskocili prva dva treninga ovoga tjedna. Prvog su stegnula leda, dok Župan ima distorziju skocnog zgloba.

Presica ipak nije mogla proci bez pitanja o bolnoj tocki u pulskom sastavu, "kronicnoj upali" lijevog boka.

- Moramo imati malo strpljenja, ni lani nismo blistali na toj strani u jesenskom dijelu prvenstva, pa smo poslije riješili problem - rekao je trener Scoria aludirajuci na Dalibora Bošca koji u pocetku nije bio previše siguran, da bi na proljece bio jedna od cvršcih karika u pulskoj obrani. - Uvjeren sam da Kacic i Bodrušic mogu kvalitetno zatvoriti tu stranu, ali problem nije samo u njima, nego što kad suparnik igra u rasporedu 4-4-2 onda na našeg obrambenog igraca dolaze dva suparnika. U tim bi situacijama morali više pomagati igraci iz prednjeg reda, Okic, Roce ili Kukoc, ovisno koji od njih igra na lijevoj strani u napadu. Treba nam strpljenja i vjere u vlastite snage.


Podijeli: Facebook Twiter