Šćike završavaju album prvijenac "Istriana Jones"

Grupa Šćike na snimanju novog albuma (T. TIDIĆ)
Grupa Šćike na snimanju novog albuma (T. TIDIĆ)

Istarska etno-skupina Šćike, koja je zahvaljujući brojnim nastupima i zanimljivom glazbenom izričaju već dobro poznata domaćoj publici, ovih dana završava snimanje svojeg albuma prvijenca koji će objaviti početkom travnja, a nosit će naziv "Istriana Jones".

Na albumu će se naći desetak pjesama koje karakterizira istarski tradicijski izričaj u suvremenim aranžmanima - tu su obrade tradicijskih pjesama poput "Grimalda", "Balon" i "Zaspaj Pave" te autorske skladbe. U svojim skladbama Šćike koriste tradicijske instrumente kao što su sopile, mih, bajs, mišnjice, volarice, frula, violina, harmonika trieština, ali i suvremene instrumente poput bas i električne gitare te bubnjeva, harmonike, djembe i udaraljki.

Šćike su do sada snimile spot za pjesmu "Bura", a za nekoliko tjedana predstavit će singl "Da bi se Ive oženi". Kako saznajemo, na albumu Šćika gostovat će i poznati istarski glazbenik Franko Krajcar.

- Prošla godina bila je za grupu izuzetno koncertno aktivna, odsvirali smo 20-ak koncerata, uglavnom na trgovima Rovinja, Umaga, Labina, Novigrada, Bala... Nastupili smo više puta na Legend Festu, Sete Sois Sete Luas Festivalu u Rovinju, pulskom MKFM-u te na raznim manjim festivalima i manifestacijama, rekao je pjevač grupe Zoran Karlić.

Inače, grupu Šćike, koja je nastala iz folklornog društva "Ivan Fonović Zlatela" iz Kršana 2007. godine, čine pjevač Karlić, koji ujedno svira i mih, roženice, sopile i drugo, zatim pjevač, bajsist i harmonikaš Dorijan Floričić, bubnjar i udaraljkaš Moreno Marušić, basist Armin Poldrugovac, gitarist Ratko Barać, Massimo Fornažar na trieštini, violinist Miki Grbić te kao vanjski suradnik bubnjar Željko Đikić.

Autorstvo albuma potpisuju članovi grupe, većina materijala snimljena je u studiju Radija Pule kod Alda Spade Ptice, a manji dio ostvaren je u suradnji s Tončijem Horvatom Husom te Edijem Stepčićem. Nakon izdavanja albuma slijedi njegova promocija te snimanje videospotova. U planu je i još jedno koncertno aktivno ljeto te će mnogi imati prilike Šćike vidjeti uživo. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter