Šćike u MMC-u Luka predstavile "Istriana Jonesa"


Promocija prvog albuma etno skupine Šćike naziva "Istriana Jones" održana je sinoć u pulskoj galeriji Luka u organizaciji istarskog ogranka Hrvatske glazbene unije. Večer je moderirala Nataša Petrić Tasha, koja je od članova ove skupine nastale 2007. godine htjela doznati kako je nastao album i tko je zaslužan za koju pjesmu. Svatko u bendu ima svoje favorite, no važno im je bilo da se oko pjesama svi slože. Album "Istriana Jones" je, sudeći po onom što se moglo poslušati, kombinacija elemenata tradicijske glazbe Istre i suvremenih glazbenih izričaja.

U skladbama na albumu koriste tradicijske instrumente kao što su sopile, mih, bajs, mišnjice, volarice, frulu, violinu, harmoniku trieštinu, ali zastupljeni su i bas i električne gitare te bubnjevi, harmonike, djembe i udaraljke. Šćike su nastale iz folklornog društva Zlatela iz Kršana, a bend trenutno sačinjavaju Zoran Karlić, Dorijan Floričić, Moreno Marušić, Armin Poldrugovac, Ratko Barać, Massimo Fornažar i Milan Grbić.

Prvi singl s njihovog albuma je "Zaspaj Pave" koji je pretočen i u animirani videospot koji se može pogledati na YouTubeu i čiju režiju potpisuje pulski animator Sale Undrtoon. (B. VINCEK, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter