Šcike snimaju prvi spot

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kršanska etno-skupina Šcike uprava je snimila singl "Draga nam je zemlja", za koji ce ovih dana snimiti i spot, za koji je angažirana tvrtka Virus Art Core, redatelj Mladen Medic i snimatelj Dragan Turina. Ovo nije prvo predstavljanje Šcika - sredinom prošle godine snimili su prvi singl, pjesmu "Na gori je bura".

Ovaj sastav, poznat i pod imenom The Wedges, osnovan je 2007., a inicijatori su mladi glazbenici, clanovi KUD-a Zlatela iz Kršana. S obzirom na to da je rijec o glazbenicima koji se bave tradicijskom glazbom, kroz Šcike su željeli transformirati stare istarske pjesme i odjenuti ih u suvremeno ruho, te ih na taj nacin sacuvati od zaborava. U pocecima su svoj izricaj bazirali prvenstveno na mihu, sopelama i slicnim instrumentima, no danas njihov standardni postav cine i elektricne gitare i bas, no i dalje primarno koriste istarski melos u svojim skladbama.

Osim drugog singla i spota, Šcike intenzivno rade i na snimanju svog debitantskog albuma - tocnije, krecu u studio, a kažu da materijala ima za cak dva albuma.

- Cilj nam je nastupati na internacionalnim etno-festivalima, ali i domacim glazbenim manifestacijama. Publika su sve dobne skupine jer Šcike tradicijsku glazbu predstavljaju na jedan suvremeniji nacin, prihvatljiviji današnjim naraštajima koji žele cuti nešto drugacije i egzoticnije, kaže Zoran Karlic, glavni vokal benda.

Uz Karlica, koji, osim što pjeva, u Šcikama svira i mih, malu sopelu, volarice, klarinet, mišnjice i blok flautu, grupu cine još Dorijan Floricic (prateci vokal, harmonika, udaraljke, djembe i šuškalica), Armin Poldrugovac (bajs, bas gitara i prateci vokal), Masimo Fornažar (dijatonska harmonika), Ratko Barac (prateci vokal, akusticna i elektricna gitara), Suzana Matušan (violina) i Moreno Marušic (bubnjevi). (T. TIDIC)


Podijeli: Facebook Twiter