Šćike oduševile publiku u pulskom MMC-u Luka

Šćike u MMC-u Luka podigle atmosferu (M. ANGELINI)
Šćike u MMC-u Luka podigle atmosferu (M. ANGELINI)

Veselo je bilo sinoć u Multimedijalnom centru Luka u Puli u kojem je nastupio mladi kršanski bend Šćike. Svojim nastupom najavili su prvi album "Istriana Jones" koji je snimljen i sada ga još "samo" treba objaviti.

Bend čine Zoran Karlić, koji pjeva svira mih, roženice, sopile i druge instrumente, Dorijan Floričić pjeva i svira bajs i harmoniku, Moreno Marušić zadužen je za bubnjeve i udaraljke, Armin Poldrugovac svira bas i pjeva, Ratko Barać svira električnu i akustičnu gitaru i pjeva, Massimo Fornažar svira trieštinu i šuškalice, a Milan Grbić svira violinu i pjeva. Kako je objasnio Karlić, Šćike su nastale 2007. okupljanjem ekipe iz KUD-a Ivan Fonović Zlatela iz Kršana. "Htjeli smo nešto drukčije pa smo počeli delat stvari ke nas zadovoljavaju", kaže on.

Te stvari čuli smo sinoć, radi se o prilično energičnoj, razigranoj glazbi nadahnutoj istarskom tradicijskom muzikom. Pjevač Karlić je u jednom trenutku priznao da mu je čudno svirati pred publikom koja sjedi i poručio joj da slobodno može ustati. Šćike imaju taj moderan pristup, istarsku glazbenu tradiciju spojenu s popom i rockom, pa sve to ispada kao glazba za fešte i plesanje.

U drugom dijelu koncerta, nakon pauze u kojoj su podijeljeni kroštule, fritule i vino, stolice su maknute u kraj, ali publika koja je popunila prostor MMC-a nije se baš odvažila za ples. Zato je svaku pjesmu na koncertu popratila glasnim pljeskom, ponegdje aplaudirajući prateći ritam i za vrijeme izvedbe.

Prije nastupa vidjeli smo prvi spot Šćika za prvi singl "Na gori je bura" koji je snimljen na Pićanštini, točnije na brdu Sveta Marija Magdalena, u Pićnu i Floričićevoj konobi.

Predstavljanje benda kao i uvijek vodila je Nataša Petrić Tasha, a s nekoliko riječi publici se obradila i voditeljica MMC-a Mirjana Grahovac Vojinović koja nije krila zadovoljstvo što ovaj glazbeni program u suradnji s Hrvatskog glazbenom unijom Istarske županije ima svoju stalnu publiku. Prisjetila se koncerata, izložbi i promocija koje su se održavale u prostoru, ali i uspješnog koncerta grupe Septika u Istarskoj ulici, ispred MMC-a, te najavila da bi se koncerti u ulici mogli opet organizirati. (M. RADIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter