Šćike - etno folk bend u usponu

Šćike nastupile na pozornici Kod Špine
Šćike nastupile na pozornici Kod Špine

Etno folk skupina Šćike održala je zapažen koncert u Labinu na pozornici Kod špine, kojim je potvrdila da je iz zanimljive frakcije kršanskog KUD-a "Ivan Fonović - Zlatela" evoluirala u samostalan bend čiji broj poklonika raste iz dana u dan.

Kako je voditelj grupe Zoran Karlić najavio, svirali su "se ča znaju", a to znači world music kombiniran s rockom, bluesom, reggaeom i ni sami ne znaju čime sve još jer je spontanost jedan od najvažnijih začina njihove glazbene maneštre.

- Skladbe nastaju tako da netko dođe s polugotovom idejom, a katkad nam ideja sine na licu mjesta, kao neka magija, i to krene samo od sebe. Takve su mi pjesme najdraže, otkrio nam je Karlić.

Već i sam popis izvođača i instrumenata svjedoči o stvaralačkom nemiru koji krasi Šćike: Ratko Barać - vokal i gitara, Armin Poldrugovac - vokal, bas gitara i bajs, Dorian Floričić - đembe, harmonika i harmonika trieština, Masimo Fornažar - klasična harmonika i trieština, Mikija Grbića na violini jučer je zamijenila Matea Beotić, a Karlić je pjevao, svirao sve istarske narodne instrumente te uz to i plesao u publici. Nekoliko najspretnijih - najsretnijih posjetitelja nagradili su demo snimcima svog prvog albuma naslovljenog "Istriana Jones", čiji se izdavanje očekuje u mjesecu rujnu. Uspješnu ljetnu turneju zaključit će nastupima na Učkarskom sajmu i na Mrkatu istrijanskega dela u Svetvinčentu.

Koncertom Šćika završen je kulturno-zabavni program Labin Art Republike na pozornici Kod špine. (R. SELAN)      


Podijeli: Facebook Twiter