Schumacherovo stanje nepromijenjeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanje bivšeg svjetskog prvaku u Formuli 1 Nijemaca Michaela Schumachera, koji je jučer pretrpio teške ozljede glave pri padu na skijanju u francuskim Alpama, i dalje je vrlo kritično, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u francuskom skijalištu Meribelu u kojem je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza. Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede glave nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga koju je imao na glavi.

- Možemo reći da je Schumacher u životnoj opasnosti. Trenutačno ne možemo govoriti o njegovoj budućnosti, izjavio je glavni anesteziolog bolničkog centra u Grenobleu Jean-Francois Payen.

Neurokirurg Stephan Chabardes je izjavio da je snimka mozga 44-godišnjeg Schumachera pokazala unutrašnje krvarenje i ozljede uzrokovane udarcima. Prema njegovim riječima, prva je operacija izvedena da bi se spriječio nastavak unutrašnjeg krvarenja.

Liječnici su također izjavili i da je Schumacher stavljen u umjetnu komu te su opovrgli napise francuskih medija da je tijekom noći izvedena druga operacija dodajući da ne planiraju daljnje intervencije u ovom stadiju.

Slavni njemački vozač sedmerostruki je svjetski prvak u Formuli 1. Od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

Više informacija sutra

Stanje legendarnog F1 vozača Michaela Schumachera i dalje je nepromijenjeno, a iz Sveučilišne bolnice u Grenobleu su objavili da danas više neće davati informacije o njegovu zdravstvenom stanju.

Njemačka agencija DPA objavila je da će liječnici iz Grenoblea imati novu konferenciju za novinare u utorak. U bolnici su poduzete velike mjere sigurnosti da bi spriječilo da neko nepozvan uđe u odjel u kojem je Schumacher, a mediji nagađaju da je to izričita želja njegove obitelji.

Podršku njemačkom automobilskom asu pružile su brojne osobe iz sportskog i političkog života, a među njima i njemačka kancelarka Angela Merkel. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter