Schumacher ponovno operiran

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz bolnice u Grenobleu objavljeno je da je tijekom noći obavljena druga operacija na glavi bivšeg svjetskog prvaku u Formuli 1 Nijemaca Michaela Schumachera (44), koji je u ponedjeljak pretrpio teške ozljede prilikom pada na skijanju u francuskim Alpama, te da je primijećen napredak u njegovom stanju koje je sada "pod boljom kontrolom".

"Danas je situacija pod većom kontrolom no što je bila jučer, ali još ne možemo reći da je izvan životne opasnosti. Zaradili smo nešto vremena, ali i dalje ga moramo neprestano nadgledati", rekao je glavni anesteziolog bolnice u Grenobleu Jean-Francois Payen na konferenciji za novinare.

Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u Meribelu, gdje je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza.

Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga. Slavni njemački vozač sedmerostruki je svjetski prvak u Formuli 1. Od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter