Schumacher na trenutke pokazuje znakove svijesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Michael Schumacher koji je od konca prošle godine u induciranoj komi nakon teške ozljede glave zadobivene na skijanju, pokazuje na trenutke znakove svijesti i buđenja, izjavila je njegova menadžerica Sabine Kehm.

"Mogu samo kazati kako su se pojavili znakovi koji nam daju nadu i poticaj," kazala je Kehm dodavši: "Michaelovo zdravstveno stanje pokazuje napredak." Vijest kako Schumacherova supruga Corinna u obiteljskoj kući gradi 'malu kliniku' u kojoj će biti smješten njezin suprug, Kehm je demantirala kazavši kako su te vijesti 'posve neutemeljene'.

Schumacher je 29. prosinca prošle godine teško ozlijedio glavu za vrijeme skijanja u francuskom zimovalištu Meribelu, nakon čega je helihopterom prebačen u bolnicu u Grenoble. Bio je otada podvrgnut dvjema operacijama na glavi, te se konstantno nalazi u stanju inducirane kome kako bi se smanjio rizik od daljnjeg oštećenja mozga. Prije dva mjeseca njegov mozak je pozitivno reagirao na promjene nakon čega je počeo višemjesečni proces buđenja iz kome. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter