Schumacher možda doživotno u komi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Michael Schumacher, koji je koncem prosinca teško stradao na skijanju, možda nikada neće izaći iz kome, pišu njemački, ali i američki mediji.

Njemački mediji pišu da bi Schumacher mogao ostati u komi do kraja života. "Schumacherovo stanje teže je nego što sam mislio. Kod ozljeda kao što je njegova mogu ostati ozbiljne posljedice - paralize, problemi u govoru, promjene u karakteru...," kazao je neurokirurg Gereon Fink.

Slično razmišlja i ravnatelj Instituta za hitnu medicinu u Hamburgu Heinz Peter Moecke.

"Što prije se osoba probudi iz inducirane kome, brže će se vratiti normalne tjelesne funkcije kao što su disanje. Ozljede mozga najkompliciranije su koje se mogu dogoditi", kazao je Moecke za Bild.

Neurokirurg Andreas Zieger iz klinike u Oldenburgu strahuje da je "možda došlo do komplikacija". "Ne želim nagađati, jer razgovaramo o životu i smrti. Međutim, u teoriji koma je stanje koje se može održavati cijeli život", kazao je Zieger za njemački Focus.

New York Daily News navodi da je legenda Formule 1 već 18 dana u induciranoj komi i dio stručnjaka smatra da to ozbiljno ugrožava njegovo zdravlje. Postoji mogućnost da je došlo do oticanja mozga i oštećenja jetara.

Zabrinutost raste i zbog šutnje iz bolnice u Grenobleu u kojoj se liječi njemački as. Liječnički konzilij danas nije objavio Schumacherov zdravstveni bilten, a zadnji su put konstatirali da je on u "stabilnom, iako kritičnom stanju". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter