Schladming: Svindalu zlato u spustu, Kostelić 20.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal osvojio je naslov svjetskog prvaka u spustu na SP u alpskom skijanju u Schladmingu, srebrnu medalju osvojio je Talijan Dominik Paris, a brončanu Francuz David Poisson, dok je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić utrku završio na 20. mjestu.

Svindal (30) je do svog drugog spustaškog zlata sa svjetskih prvenstava - bio je najbrži i prije šest godina u Aareu - stigao s vremenom 2:01.32, srebrni Paris je zaostao 46 stotinki, a brončani Poisson 97. Kostelić je za Svindalom zaostao 2.86 sekundi.

Sjajnom Norvežaninu ovo je već peto zlato sa svjetskih prvenstava u karijeri, uz dva naslova u spustu ima i dva zlata u super-kombinaciji, te jedno u veleslalomu, a u Schladmingu je osvojio drugu medalju jer je prije tri dana bio brončani u superveleslalomu.

Paris (23) uživa u najboljoj sezoni u karijeri, ostvario je prve dvije pobjede u Svjetskom kupu, a sve je okrunio i srebrom na SP, dok je Poisson (30) napravio senzaciju jer u svojoj dosadašnjoj karijeri još nikada nije ostvario plasman na pobjedničko postolje. Najbolji rezultat bilo mu je četvrto mjesto u Kitzbuehelu prije dva tjedna.

Kostelić je subotnji spust iskoristio kao trening za nastup u super-kombinaciji u ponedjeljak kada će biti jedan od favorita za medalju.

Drugi hrvatski predstavnik, Max Ullrich, nije završio utrku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter