Schladming: Kosteliću srebro oko vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelić danas je odmarao, barem što se tiče skijanja, iako je imao slatku obavezu. Oko vrata mu je zasjalo superkombinacijsko srebro na svečanom proglašenju, održanom u centru Schladminga, odmah pored hotela u kojem je smještena hrvatska reprezentacija. Dobro raspoloženje vladalo je u hrvatskom, ali i u austrijskom taboru. Uživali su u prvom zlatu, izborenom u ekipnom nadmetanju.

Saša Tršinski, Tea Palic, Tamara Zubčic i Matilda Šola naći će se na startu sutrašnjeg veleslaloma (10 i 13.30 sati), u isto vrijeme dio skijaša vozit će kvalifikacije u istoj disciplini za sutrašnju utrku, za koju više nema ulaznica. Posljednja dva dana rezervirana su za slalome u obje konkurencije. U subotu će se na stazi naći Marlies Schild, braniteljica naslova, koja je 20. prosinca uoči utrke u Svjetskoga kupa u Areu ozlijedila ligamente koljena. Oporavak poslije operacije bio je neočekivano brz i Austrijanka je prije devet dana stala na skije.

Na Svjetskom prvenstvu kreću utrke u tehničkim disciplinama. Veleslalom skijašica zagrijavanje je za veliki dvoboj Teda Ligetyja i Marcela Hirschera u petak, u kojem Amerikanac lovi treće, Austrijanac drugo zlato. Dva dana kasnije Ivica Kostelić pokušat će se još jednom, u slalomu, skočiti na pobjedničko postolje. Deset godina poslije svjetskoga zlata u St. Moritzu. (Z. HORVAT/NL)


Podijeli: Facebook Twiter