Schweinsteiger nogometaš godine u Njemačkoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemački veznjak Bastian Schweinsteiger proglašen je najboljim igračem godine u Njemačkoj u izboru sportskih novinara, ispred svoja dva suigrača u Bayernu Francuza Francka Riberyja i Thomasa Muellera, piše u nedjelju sportski časopis "Kicker".

Schweinsteiger je dobio 92 od ukupno 527 glasa, Ribery 87, a Mueller 85.

"Malo sam ipak iznenađen. Bilo je trenutaka kada su novinari bili dosta kritični prema meni", izjavio je Schweinsteiger za "Kicker".

Sporstak nadmoć Bayerna, njemačkog prvaka i osvajača njemačkog kupa kao i Lige prvaka, iskazana je u ovom izboru prisutnošću čak devetorice njegovih igrača među prvih 15.

Borussia Dortmund, koja je u subotu u njemačkom Superkupu pobijedila Bayern samedi sa 4:2, i koja je protiv bavarske momčadi igrala finale i njemačkog kupa i Lige prvaka te bila druga u prvenstvu, među prvih 15 ima petoricu svojih igrača. Marco Reus, koji je prošle godine pobijeido u ovom izboru, ove je godine 11.

Kod trenera uvjerljivo je pobijedio Jupp Heynckes koji je vodio Bayern prošle sezone, sa 383 osvojenih glasova. Drugi u izboru, Christian Streich, trener Freibourga, dobio je tek 77 glasova, a trener Dortmunda Juergen Klopp je treći sa 19 glasova. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter