Schwarzenegger otvorio muzej o svom životu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arnold Schwarzenegger doputovao je u Austriju gdje je u petak posjetio svoj dom iz djetinjstva i otvorio muzej posvecen njegovu životu.

Stotine obožavatelja okupilo se u austrijskom selu Thalu nedaleko od Graza da bi vidjele kalifornijskog guvernera i filmsku zvijezdu.

"Iza nas je mala stara kuca, prebojana u žuto i nedavno renovirana. Ovdje sam proveo svoju mladost", rekao je 64-godišnji Schwarzenegger mnoštvu okupljenih obožavatelja u vrtu.

Kazao je da je muzej sada dom uspomena medu kojima su prvi utezi koje je dizao kao tinejdžer i radni stol iz njegova guvernerskog ureda u Sacramentu.

Izrazio je nadu da ce prica o njegovoj neuobicajenoj transformaciji iz bodybuildera u filmsku zvijezdu, pa zatim u politicara, nadahnuti druge.

"Moja je velika želja da svi koji posjete ovaj muzej shvate da svatko može biti uspješan na svoj nacin. Svatko. Budite gladni! To je bio jedan od mojih prvih filmova (Stay hungry) i uvijek je bilo moja filozofija. Ova kuca treba prenositi tu poruku", rekao je.

Lokalni dužnosnici otkrili su u vrtu broncanu statuu mladog Schwarzeneggera kako golog torza napinje mišice u položaju bodybuildera.

Schwarzenegger je roden 1947. u Thalu, malom tradicionalnom štajerskom selu, a u SAD se preselio kada je imao 21 godinu.


Podijeli: Facebook Twiter