Scenarij za Ratove zvijezda pisat će Kasdan i Abram

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su pisanje scenarija za novi, sedmi nastavak Ratova zvijezda, umjesto Michaela Arndta preuzeli veteran Ratova zvijezda Lawrence Kasdan i J.J. Abrams, stvari su se ubrzano pokrenule te bi snimanje trebalo početi u proljeće iduće godine, a film bi se na velikim ekranima trebao pojaviti 2015.

Vezano uz to što su J.J. Abrams i Lawrence Kasdan preuzeli zadaću pisanja scenarija umjesto tvorca "Priče o igračkama 3" (Toy Story 3) Michaela Arndta, predsjednica producentske kuće "Lucasfilm" Kathleen Kennedy kazala je da je "uzbuđena oko priče koju imaju i oduševljena što će Larry i J. J. raditi na scenariju", piše na internetskim stranicama časopis "Variety".

"Postoji malo ljudi, poput Larryja, koji stvarno razumiju način na koji priča 'Ratova zvijezda' funkcionira, stoga ne začuđuje njegova još jača uključenost u projekt nakon povratka velikim ekranima. J.J. je također nevjerojatan pripovjedač na svoj način. Michael Arndt je odradio sjajan posao te nas doveo do ove točke te imamo sjajan tim koji se već priprema za produkciju", dodala je.

Druga polovica novog scenarističkog dueta Lawrence Kasdan već je radio kao savjetnik na filmu, te je imao dugu vezu s producentskom kućom Lucasfilm. Napisao je scenarij za film "Otimači izgubljenog kovčega" (Raiders of the Lost Ark) te je koautor scenarija "Zvjezdani ratovi V: Imperija uzvraća udarac" (Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back) i "Zvjezdani ratovi VI: Povratak Jedija" (Star Wars Episode VI: Return of the Jedi).

Kasdana je prošle jeseni u tim "dovukao" George Lucas da radi na budućim tekstovima te svjetski poznate sage. Arndt koji je angažman na projektu dobio u studenom 2012. izaći će iz projekta na prijateljski način, navodi časopis Paste. Disney i Lucasfilm također su objavile da su izbor lokacije, produkcijski dizajn, kasting i kostimografija za novi nastavak već u tijeku. Početak snimanja zakazan je za proljeće 2014. u britanskom filmskom studiju "Pinewood Studio". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter