Ščeglov prodao Istru 1961 Amerikancima

Amerikanac Michael Glover i pulski gradonačelnik Boris Miletić (Snimio Manuel ANGELINI)
Amerikanac Michael Glover i pulski gradonačelnik Boris Miletić (Snimio Manuel ANGELINI)

Istra 1961 od danas ima nove vlasnike. Ono što se već neko vrijeme činilo kao gotova stvar, napokon je dobilo svoju "točku na i" i američki poduzetnici koje predstavlja odvjetnik Michael Glover kupili su većinski paket dionica pulskog prvoligaša koji je bio u vlasništvu Mihaila Ščeglova.

Sam čin potpisivanja ugovora zbio se u Zagrebu u koji su američki investitori jučer sletjeli, a sad se očekuje da, tijekom današnjeg dana ili najkasnije sutra ujutro, stignu i u Pulu. Vremena za oklijevanje nema i mora se odmah krenuti s pripremama za novu natjecateljsku sezonu, pa je tako za sutra dogovoren sastanak novih vlasnika s trenerom Igorom Pamićem, nakon kojeg će se znati ostaje li on za kormilom pulskog prvoligaša i ako ostaje koje su njegove želje što se tiče igračkih pojačanja.

U četvrtak će biti održana sjednica Skupštine kluba na kojoj bi se trebale odrediti smjernice daljnjeg rada, a po njenom okončanju, ili dan kasnije kako su najavili s "Drosine", očekuje se i prvo obraćanje javnosti novih vlasnika. Možda se tom prilikom sazna i koliko su Amerikanci morali "odrješiti kesu" da postanu većinski "zeleno-žuti" vlasnici, jer zasad iz kluba nisu željeli izaći s brojkama. (I. C.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter