Šceglov: Odsad ce biti kako ja kažem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prestankom djelovanja sportske udruge za natjecanja, odnosno njezinim preoblikovanjem u sportsko dionicarsko društvo, napravljen je još jedan korak k potpunoj privatizaciji Istre 1961, cime ce dosadašnji predsjednik Mihail Šceglov postati glavni dionicar i, samim tim, vecinski vlasnik pulskog prvoligaša.

Treba sve to još amenovati Trgovacki sud u Rijeci, a onda ce se moci reci da su zeleno-žuti zakljucili posao koji prije njih nije ostvarila niti jedna nogometna družina u Lijepoj našoj.

- Sretan sam zbog cijele ove situacije i svega što smo napravili, a sad ono što je bilo loše treba što prije zaboraviti i poceti ispocetka. Trebamo uzeti novi, cisti bijeli list papira, i na njemu poceti pisati potpuno novu pricu, naravno kad riješimo sve dugove koji su ostali prema igracima.

No, važno je da sad ja odlucujem kako ce se i što ce se raditi. Ranije je bila druga stvar, no sad je klub privatiziran i red ce se znati. Konacna odluka bit ce samo moja i kako ja kažem, tako ce biti - zapoceo je naš razgovor Mihail Šceglov nakon što je Skupština kluba rekla posljednju rijec u preoblikovanju Istre 1961.

Zadovoljstvo koje se može išcitati na licu ruskog poduzetnika sigurno dijelom leži i u cinjenici da je Grad Pula uplatio milijun kuna temeljnog kapitala, cime su podmirena odredena dugovanja prema igracima, a na pomolu je i rješavanje pitanja oko koncesije za gradnju pomocnih terena.

- Želim da mi klub ima pomocni teren s pravom, a ne s umjetnom travom. Ako je osnovno igralište od prave trave, onda i ono na kojem prva momcad trenira mora biti isto takvo, jer se ne može trenirati na umjetnoj, a igrati na pravoj travi. Stoga sam bio na razgovoru s gradonacelnikom Borisom Mileticem koji mi je puno pomogao, te ocekujem da bi se negdje kroz mjesec dana, kad se riješi sva potrebna papirologija, on mogao poceti i graditi, a skupa s njim i svi popratni objekti, od svlacionica do poligona za djecu - istaknuo je Šceglov.

Istra 1961 još uvijek, premda je od kraja prvenstva prošlo više od dvadeset dana, ne zna u kojem ce rangu nastupati sljedece sezone.

- Još nikad u životu, a dugo sam vec u nogometu, nisam bio u ovakvoj situaciji, da je prvenstvo davno gotovo, a mi ne znamo jesmo li ostali u Prvoj ligi ili ne. Ovo mi je prvi ovakav slucaj i cudna je to situacija za mene, no kako je, tako je, vec sam se pomirio s ovime i spreman sam prihvatiti konacnu odluku, kakva god ona bila. U pocetku sam bio malo ljut, no sad sam potpuno miran, što bude, bit ce. Glavno je da straha nema. Možemo se jednu godinu i strpjeti, a ja imam jasan plan što treba raditi i u Prvoj i u Drugoj ligi - naglasio je Šceglov.

Netko drugi bi na njegovom mjestu vec davno pokupio krpice i skrasio se u nekoj drugoj, tolerantnijoj sredini, no izgleda da je Mihail Šceglov opasno zagrizao za Pulu i Istru.

- Ovo me nije poljuljalo i niti u jednom trenutku nisam došao na ideju da dignem ruke od svega i odem. Nisam takav covjek. Obecao sam gradonacelniku i županu da sam došao u Pulu i Istru da pomognem i dignem ovdašnji nogomet na više grane i to cu i ostvariti, bez obzira kako se rasplete cijela ova situacija. Ispadnemo ili u Drugu ligu ili i iduce sezone budemo clanovi Prve lige, ja ostajem u klubu i ispunit cu sve svoje obaveze kako smo se i dogovorili, rekao je Šgeglov.

Osvrnuo se na neke price o njemu: "Ljudi pricaju o nekim stvarima o kojima nemaju pojma, pa se o meni govori da sam došao u Hrvatsku da se obogatim, uzmem zemlju i otvorim neki unosan biznis, a ne znaju da ja još niti jednu kunu nisam zaradio ni u Puli, ni u cijeloj Hrvatskoj. Samo trošim svoj novac i to je jedina istina. Volim nogomet, a usto se meni i mojoj obitelji svida život ovdje. No, tako je to u životu, dovoljna je jedna crna ovca i odmah ce krenuti svakojake price". (I. CEROVAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. CIJELI RAZGOVOR MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter