Šceglov novi (stari) predsjednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mihail Šceglov je ponovno izabran za predsjednika "Istre 1961". Ocekivani je to epilog "brzinske" sjednice Skupštine pulskog nogometnog kluba, na kojoj je nakon 40-ak minuta jednoglasnog prihvacanja svih tocaka dnevnog reda ruski poduzetnik, koji je bio i jedini kandidat za predsjednicku stolicu, potvrden na ovu poziciju.

Skupština je sazvana da bi se donijele odredene izmjene i dopune klupskog statuta. Zbog tih su proceduralnih stavki, cije ce izmjene omoguciti da se klub pripremi za skoru privatizaciju, pred ovu sjednicu svi dosadašnji clanovi Izvršnog odbora podnijeli ostavke, kako bi mogao biti oformljen novi Izvršni odbor u kojem ce takoder biti 11 clanova, s Šceglovom na mjestu predsjednika. Ujedno je i potvrden Ugovor o poslovno-sportskoj i financijskoj suradnji kojeg su 28. prosinca prošle godine potpisali Darko Jergovic i Mihail Šceglov.

Šceglov je, otkad se nalazi na celnoj poziciji "Istre 1961", u klub uložio 650 tisuca eura, od cega 200 tisuca kao jednokratnu pozajmicu cim je krajem prošle godine potpisao ugovor o suradnji, te po 50 tisuca eura koje uplacuje do 15. dana svakog mjeseca.

Po izmijenjenom Statutu, Šceglov je izabrao pet "svojih" clanova Izvršnog odbora, a to su Darko Jergovic, Andrej Sazonov, Albert Faggian, ?ino Radolovic i Miodrag Mirceta. Drugu petoricu izabrala je Skupština i tu su svoje mjesto pronašli Denis Martincic, Korado Soldatic, Mirko Mastilovic, Stevan Muidža i Miro Mirkovic.

Ukinute su funkcije izvršnih dopredsjednika te ce se po novoj hijerarhiji tijela upravljanja iza skupštine i predsjednika nalaziti njegov zamjenik kojeg ce birati sam Šceglov, a to ce biti Darko Jergovic. Potom ce slijediti Izvršni odbor, a zatim Nadzorni odbor kojeg ce sacinjavati predsjednik Nenad Gvozdic te clanovi Branislav Bojanic i Tedi Chiavalon. Iza Nadzornog odbora nalazit ce se direktor kluba, a to ce biti Andrej Sazonov.


Podijeli: Facebook Twiter