Šceglov: Istra može zaradivati od nogometa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda ne voli medijsku pažnju, predsjednik nogometnog kluba Istra 1961, ruski poduzetnik Mihail Šceglov, pristao je za Glas Istre otkriti kakve planove ima s pulskim prvoligašem i hoce li svoje ambicije, vrijeme i novac uložiti jedino u nogomet.

Vec na pocetku razgovora 51-godišnji Moskovljanin nije krio oduševljenje Istrom, rekavši da je Pulu prvi put posjetio 2005., kada je kao predsjednik moskovskog nogometnog kluba Himki predvodio igrace koji su u Porecu i Puli boravili na pripremama.

- Tada smo posjetili i Medulin, gdje su igraci imali treninge, i vec na prvi pogled sam se zaljubio u Istru, ovdašnje ljude, hranu i savršenu klimu. Godinu kasnije kupio sam kucu u Pješcanoj Uvali u kojoj moja obitelj godišnje boravi i do 5 mjeseci, rekao je Šceglov. Naglasio je da nisu tocne neke medijske tvrdnje da ga zanimaju ulaganja u turizam, konkretno investiranje u projekt "Brijuni rivijera" ili izgradnju golf terena.

- Radim ono što znam, a nogomet odlicno poznajem i to je jedina stvar kojom se ovdje planiram baviti i u što kanim ulagati. Tko kaže da nogomet ne može donijeti više koristi od turizma, konstatirao je Šceglov i naglasio da je nogomet baš kao i svaki drugi biznis, a da bi klub mogao dobro funkcionirati, prvenstveno treba imati kvalitetnu infrastrukturu, menadžment i novac.

Šceglov je otkrio svoju koncepciju razvoja nekad posrnulog istarskog kluba, rekavši da mu je velika želja u Puli otvoriti sportski hotel u sklopu kojeg bi djelovao i sportski internat, a u kojem bi stasali vrhunski mladi igraci.

Po njegovim rijecima, u Istri je mnogo djece koja žele trenirati, a uspije li ideja o sportskom hotelu - u sklopu kojeg bi se nalazio i medicinsko-zdravstveni centar, bazen i sve ostalo što je potrebno za vrhunski nogomet - moguce je da kroz neko vrijeme u Puli zaživi sportski turizam, što bi i izvan natjecateljske sezone u grad dovelo brojne europske klubove. Tim više, tvrdi, što je Istra zbog svog geografskog položaja i blizine Europe za tako nešto idealna. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter