Scarlett Johansson u Parizu otvara gurmansku pečenjaru kokica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Holivudska filmska zvijezda Scarlett Johansson otvara u subotu u Parizu, astronomskoj prijestolnici, gurmansku pečenjaru Popcorna u kojoj će služiti kokice spravljene po receptima poznatog njujorškog kuhara.

Tridesetjednogodišnja glumica, udana za Francuza Romaina Dauriaca, stručnjaka za oglašavanje, u Parizu provodi velik dio godine, pa će u svome restoranu "Yummy Pop shop" čak i osobno posluživati goste.

Zvijezda, koja se proslavila filmom "Izgubljeni u prijevodu" i "Under the skin", odlučila je svoj restoran kokica otvoriti u povijesnoj, aristokratskoj četvrti Marais, a bude li posao cvjetao nada se proširiti poslovanje otvaranjem novih lokala.

Glumičin glasnogovornik u Los Angelesu rekao je da Johansson obožava kokice i da će se u Parizu obroci pripremati na licu mjesta sa sezonskim dodacima.

Kuhar Will Horowitz iz njujorških restorana Ducks Eater i Harry and Ida's osmislio je meni u suradnji s američko-francuskim parom. Johannson osobno najviše voli kokice s okusom tartufa, parmezana i kadulje, a među receptima bit će i kokice s morskom solju i maslinovim uljem.

Stručnjaci ocjenjuju da trenutak za inauguraciju nije mogao biti sretnije odabran jer je francuska prijestolnica zapljusnuta  američkim utjecajem u kulinarstvu pa se po Parizu otvaraju restorani koji poslužuju "brunches" (mješavina doručka i ručka), a čak 70 posto restorana uvrstilo je na svoje jelovnike hamburgere. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter