SBK 09 Superbike World Championship

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Simulacije motoutrka odvijek su bile rezervirane za uži krug igraca, za okorjele ljubitelje motocikala i samog sporta, a u zadnjih desetak godina sve se više-manje vrtjelo oko serijala MotoGP. Bilo je tu i drugih naslova, no samo se Tourist Trophy velikog Polyphony Digitala može izdvojiti, buduci da ga mnogi smatraju najboljom igrom u žanru ikada. Milestoneov SBK 09 Superbike World Championship novi je dodatak relativno popularnom serijalu koji se zadnjih godina lagano namece kao jedini dovoljno kvalitetan izbor, a razvijaj ga autori igre MotoGP.
Igra se temelji na licenci natjecanja Superbike World Championship, ciji su modovi i nacini utrkivanja replika stvarnih utrka iz SBK-a. Vec ce vam od prve utrke biti jasno što ste dobili, a to je prava simulacija utrkivanja koja zahtijeva mnogo truda, vremena, strpljenja i živaca da biste svladali tu prokletu prvu krivinu.
Da stvari budu gore, tutorial je katastrofalan, nakaradno osmišljen i nimalo koristan pa ce se svi oni koji ne spadaju u profil igraca opisanih na pocetku recenzije osjecati zakinuto. No, fanovi definitivno imaju u cemu uživati. Kreacijskih i modifikacijskih opcija ima toliko da se u menijima možete izgubiti, a osim brojnih sitnica kojima možete prilagoditi funkcionalnost i izgled motora (i vozaca), tu su i opcije za podešavanje razine realisticnosti. Naime, SBK 09 je vrlo stroga igra koja ce neiskusnog igraca bolno kažnjavati za svaku malu pogrešku, za svako nepravilno ulijetanje u krivinu, za svaki neoprezan pokušaj pretjecanja i ubrzavanja u krivom trenutku. Upravo zbog toga je potrebno steci mnogo iskustva i zapamtiti svaku krivinu i pravac svake staze koje su, usput receno, jako dobro i vjerno dizajnirane. Ukratko, ako ste ljubitelj pravih i uvjerljivih simulacija utrkivanja, ovo je idealan proizvod za vas.


Podijeli: Facebook Twiter