Sažimanje galerije Rigo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U novigradskog galeriji Rigo sinoc je pred brojnom publikom otvorena izložba – "Sažimanje galerije" samostalnog umjetnika i fotografa Damira Fabijanica. Posebno je zanimljivo da je galerija koju autor sažima svojim crno–bijelim ostvarenjima koja progovaraju jednostavnošcu i neobicno živim vibracijama, upravo minijaturna, ali ljubiteljima moderne i suvremene umjetnosti i zvan hrvatskih granica dobro znana - Rigo.

Fabijanic je otkrio da je njegova izložba svojevrsni hommage svim umjetnicima koji su dosad ovdje predstavili i ljudima koji su taj prostor programski usmjeravali od njenog osnutka.

Ravnateljica Muzeja Lapidarium Ketrin Milicevic Mijošek napomenula je da je to autorov velik dar galeriji koja slavi 15. godina djelovanja.

- Logicno je da prostor definira koncept. Odlucio sam sažeti galeriju na njen najesencijalniji nivo, što znaci da su zidovi koju su dosad bili platna za izlaganje autora ovdje istaknuti kao tema, rekao je autor. Spomenuo je i da je odgovor na pitanje što najviše voli raditi: "Projekte - napraviti nešto od nule".

Radovi izloženi u Galeriji Rigo na najbolji nacin reprezentiraju autorovu dosljednu opredijeljenost za istraživanje komunikacijskih potencijala fotografije. Izložena je cjelina koju cini pet strukturalno povezanih fotografija gdje se prostor galerije pojavljuje u višestrukim ulogama pozornice i protagonista, pri cemu je koncept ujedno i kontekst, zapisala je Jasna Galjer u pratecem katalogu kojemu se uz autorove fotografije s crnim rubom skladno uklapaju imena dosad ovdje predstavljenih autora na crnoj pozadini.


Podijeli: Facebook Twiter