Savršeni kupaci kostim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljeto je, i pocinje potraga za savršenim kupacim kostimom. Vec vam se diže kosa na glavi i na samu pomisao na tu gotovo nemogucu misiju. Samo ce one koje se vole kupati u Evinom kostimu biti oslobodene te muke. Kabine za probu uglavnom su mali klaustrofobicni žgabucini u kojima se jedva možete okrenuti, a onda slijedi pogled u neumoljivo ogledalo dok umjetna rasvjeta niti malo ne pomaže jer koža vam je još bljeda nego inace i nekako siva. I cijelo to silno svlacenje i oblacenje treba ponoviti barem nekoliko puta. Ako ste gladne ili živcane, bolje vam je da se niti ne upuštate u ovaj pothvat.

Muke i dileme
Kakav kupaci kostim nabaviti? Što mi najbolje stoji? Koliko novaca potrošiti? Mladi ce sigurno puno brže naci svoj badic od dama u najboljim godinama i onih malo vremešnijih. Obline, viškovi ili manjkovi na nekim strateškim mjestima muce svaku od nas pa i one koje se nemaju za što brinuti. Jedne su premršave. Druge su predebele. Jedne muci to što su ravne kao daska. A druge što su im grudi prevelike. Nemam bokova. Imam preširoke bokove. Nemam struka. Imam kratke noge. Imam široka ramena. Nabrajanje mana (ali i vrlina) moglo bi trajati dovijeka. No, svi se ti nedostaci mogu prikriti prikladom bojom i krojem kostima, a ono što na sebi smatramo lijepim naglasiti. Savjete o tome možete naci svugdje, ali ipak najbolji ce sudac biti vaše kriticko oko.
Baš vam je cool onaj šareni badic u psihodelicnim bojama na lutki u izlogu. Zapitajte se želite li doista da vas svatko na plaži uoci. Sicušni bikini s grudnjakom na trokutice i vezivanjem oko vrata te gacicama koje se na bokovima vežu trakicama nosile ste u srednjoj školi. Možete li si ga i sada priuštiti ili bi za vaše bujne grudi i otežale bokove neki model s cvrstim košaricama i višim gacicama koje ce djelovati poput laganog steznika i pomoci da trbuh bude manje vidljiv ipak bilo bolje rješenje.

Crno je uvijek moderno
Crni su kostimi uvijek moderni i u njima se mnoge dobro osjecaju bez obzira na to radi li se o jednodijelnim ili dvodijelnim. Dapace, jednodijelni kostimi mogu biti dobra zamjena za topove u vecernjim kombinacijama. U nekim modnim kucama kao da su upravo to imali na umu. Njihovi su kostimi puni štrasa, perlica, presijavaju se u zlatnim i srebrnim materijalima. Pogodniji su za šetanje s cašom šampanjca na palubi luksuznog broda nego za brckanje u moru. Naše obicne jednodijelne kostime, ali možda neka budu u neobicnim bojama, takoder možemo višestruko iskoristiti. Mlade mogu navuci minicu i štikle i spremne su za osvajanja. One u zrelijim godinama ih mogu kombinirati sa svilenim hlacama ili širokim suknjama nešto ispod koljena. Kupaci kostim i traperice ili bijele hlace su vanvremenska kombinacija za žene svih uzrasta i modnih ukusa.
Opet ima puno jednodijelnih kostima, ali u mnogima od njih ima manje materijala nego u bikiniju. Takva moderna krpica puno više otkriva nego što skriva. Izrezi su vrtoglavi i ima ih na svim mogucim i nemogucim mjestima. Osim anoreksicih žgoljavica na modnim pistama ne znam tko bi u njima mogao izgledati barem donekle dobro. Bolje je birati klasicnije kostime u kojima cete se moci normalno kretati, sjediti i naravno plivati. Ako vam je tijelo savršenih proporcija i dodatno nabildano u teretani, slobodno ga pokažite u tim najekstravagantnijim kostimima.

Detalj presudan za odluku
Za nas koje nismo božanski gradene potraga se nastavlja i sigurni cemo na kraju pronaci nešto što ce nas zadovoljiti, samo ce trebati više vremena. Nekada ce samo jedan detalj biti dovoljan da se odlucite za baš taj badic, a ne neki drugi. Ljetne in boje su tirkizna i žuta pa neka i kostim slijedi trendove. Volite li šareno, neka i kostim bude šaren. Grudnjak koji se vezuje naprijed u cvor može biti mali, ali dobrodošli odmak od uobicajenog. Ili, zašto kostim ne bi krasilo puno sitnih volancica. Kostim vrlo jednostavnog kroja koji asocira na svakodnevno rublje, ali u jarkoj narancastoj koja kao da priziva sunce. Ljubicasti kostim ciji je zaštitni znak uz boju i niz draperija pa djeluje elegantno. Jace podstavljen grudnjak koji se kopca velikim patentnim zatvaracem što mu je jedini ukras. Kolutovi na sredini grudnjaka i na bokovima kao podsjetnik na neka prošla vremena. Grudnjak pretvoren u jednostavnu traku koja podržava grudi. Veliki cvjetovi, male tockice, geometrijski uzorci, motivi s egzoticnih otoka, prašuma ili divljih zvijeri u njima - sve to možete imati na kupacem kostimu. Jedan ili dva komadica materijala, a tako puno mogucnosti.


Podijeli: Facebook Twiter