Savičenta: Željko Pervan dobro nasmijao publiku

Zeljko Pervan u Savičenti (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Zeljko Pervan u Savičenti (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Što je muškarac bez brkova? Janica Kostelić. Što piše na Severininom međunožju? Objekt pod video nadzorom. Tim je pošalicama Željko Pervan okončao sinoćnji nastup pred doista mnogobrojnom publikom koja ga je došla poslušati i dobro se nasmijati u Kaštelu Grimani u Savičenti.
 

Bio je to Pervanov jedini ovoljetni nastup i to na njegov rođendan pa su mu organizatori tijekom nastupa priredili pizzetu iznenađenja, dok mu je publika, s kojom je tijekom večeri imao živu interakciju, otpjevala "sretan rođendan".

A tijekom večeri Pervan nije štedio nikoga. Osvrnuo se tako na privođenje zviždača na Milanovića. "Ja bi ih sve pohapsio, neš' ti meni fućkat Zokiju, a svaka mu je na mjestu", nasmijao je gledatelje odmah u uvodu Pervan. Nastavio je potom tiradu po Hrelji i Stranci umirovljenika koja sudjeluje u vlasti pod sloganom "S nama u budućnost".

- Svima je poznato da su umirovljenici puni ideja, pršte od ideja. Čak imaju i mladež stranke, sve prpošne 55, 60-godišnjake. U Hrvatskoj se penzioneri množe k'o stanice. Jedan uđe u lift, dva ih izađu, ma nema toga nigdje: na četiri milijuna stanovnika, 3,7 milijuna su umirovljenici, rekao je Pervan.

Osvrnuo se na povijest Hrvata. "Od stoljeća sedmog, moš' mislit. A jedva nas je četiri milijuna - da nema susjeda bilo bi nas upola toliko", rekao je Pervan i okrenuo pošalice na susjede Slovence, zaštitu Kranjske kobasice, svađu s Bosancima, Crnogorcima, Srbima, ali ne i Mađarima - jer ne znamo jezik.

"Zato smo im prodali Inu jer su ugovor pročitali, ali nisu znali šta piše", rekao je nadalje Pervan i izazvao salvu smijeha. Nije izostao niti osvrt na udovice koje žive i 30 godina duže od svojih muževa.

- Kad ste vidjeli tri nonića u crnini? Nikad. Samo tri nonice, after groblje party. A zašto? Zato što muškarac u braku rado umire, sa osmijehom na licu, rekao je Pervan.

Nastavio je po Karamarku, Liniću, NATO-u i jedva dva miga koja su se uspjeli pogoditi, a dijelovi su pogodili pripadnicu srpske manjine usred polja. "Pa ti budi sada srpska manjina u Hrvatskoj. A piloti? Dok drugi imaju bespilotne letjelice, mi imalo bezletjelične pilote. Oni su se katapultirali, jeb… se njima što su uništili cijelu našu flotu", rekao je Pervan, a nakon gotovo dvosatnog nastupa završio šaleći se na račun odnosa muškaraca i žena. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter