Savičenta: 4,5 mil. kuna za gradnju i rekonstrukcije

Juršići (D. M.)
Juršići (D. M.)

Za ovogodišnji program gradnje na području općine Savičenta rezervirano je u općinskom proračunu 4,5 milijuna kuna. Više od polovice tog iznosa, odnosno 2,8 milijuna kuna, osigurat će se iz komunalnog doprinosa i kreditnog zaduženja, a od toga je 2,1 milijun namijenjen asfaltiranju prometnica.

Putem IPARD programa s 1,6 milijuna kuna asfaltirat će se ceste. Izvan IPARDA potrošit će se 250 tisuća na asfaltiranje prometnica u Peresiji, Pajkovićima, Juršićima, Režancima, Boškarima i Folima. U vidu kapitalnih pomoći za asfaltiranje po programima iz prethodnih godina planira se potrošiti 260 tisuća kuna. Dogradnji groblja u Juršićima namijenjeno je pola milijuna kuna, a izgradnji rasvjete i njezinom održavanju 120 tisuća. Na uređenje pročelja zgrada na javnim površinama utrošit će se 80 tisuća.

Druga polovica iznosa programa gradnje, odnosno dva milijuna kuna, osigurat će se iz naknade za priključenje na vodovodnu mrežu (300 tisuća kuna), iz sredstava Vodovoda (260 tisuća) te iz Općinskog proračuna (milijun i pol kuna). Za gradnju kanalizacije i pročistača za naselje Savičenta namijenjeno je milijun i pol kuna, a za rekonstrukciju vodovodne mreže i njeno proširenje 560 tisuća kuna. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter