Savez udruga Rojca u projektu vrijednom 75.000 eura

U Rojcu će razmatrati i način rada europskih kulturnih centara (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
U Rojcu će razmatrati i način rada europskih kulturnih centara (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Pulski Savez udruga Rojca ulazi u novi projekt pod nazivom "Making Space for Active Community/Prostor za aktivnu zajednicu". Projekt će provoditi tijekom 2014. i 2015. godine u suradnji s partnerskim organizacijama iz Zagreba i Karlovca.

Nositelj je Savez udruga Operacija grad, dok su projektni partneri Savez udruga Rojca, KA-MATRIX iz Karlovca, Grad Pula i Grad Zagreb.

Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 75.000 eura, a iz programa Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva, koji se provodi u sklopu 4. komponente IPA-e Operativnoga programa Razvoj ljudskih potencijala Europske unije odobreno je 60.000 eura.

Irena Boljunčić Gracin, koordinatorica SUR-a, veli da se projektom želi unaprijediti utjecaj udruga civilnoga društva u društvenom i kulturnom razvoju lokalnih zajednica kroz osiguravanje javnih infrastruktura.

Projekt će obuhvaćati aktivnosti, kaže ona, poput treninga povezivanja i umrežavanja udruga iz Zagreba, Pule i Karlovca, promocije javno-civilnih partnerstava, studijskih putovanja, javnih tribina i radionica za članove udruga i građane.

U sklopu projekta bit će pokrenut i online message box na Facebook stranici Rojcnet-portal za stanovnike Rojca i njihove goste, s ciljem prikupljanja mišljenja građana o Društvenom centru Rojc. Edukacije će voditi domaći i međunarodni treneri, a osim za predstavnike udruga, treninzi su namijenjeni i zaposlenicima lokalnih uprava koji se bave pitanjima aktiviranja građana, kulturnim politikama te prenamjenom i korištenjem javnih prostora. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter