Savez udruga Rojca o nadolazećim aktivnostima

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U prostorima udruge Metamedij održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi broj Veznika, novina o Rojcu, te film o Savezu udruga Rojca "Grad Rojc". Također, najavljene su nadolazeće aktivnosti Saveza.

Novi broj Veznika, čija je naslovnica "Što je Veznik bez brkova", najava je šaljive duplerice na kojoj se nalazi "Neprikosnovena kolekcija umjetnih brkova povodom obilježavanja mjeseca brkova -Movembra". Donosi također, novosti o aktivnostima Saveza udruga Rojca (SUR), planovima za Dnevni boravak, manifestacijama održanima u DC-u Rojc i zanimljivim udrugama i pojedincima koji marljivo rade u Rojcu.

Od društveno aktualnih tema, u ovom broju obrađene su aktivnosti građana vezane uz raspravu o budućnosti Muzila u čemu se, na neki način, pokazala nezrelost društva u kojem živimo te nedostatak kulture dijaloga.

U nastavku je predstavljen film o DC-u Rojc koji je izradila Gradska radionica u trajanju od 25 minuta. Film daje kratak pregled povijesti zgrade, ali se sadržajno fokusira i na zajedničke teme korisnika zgrade, odnosno na sve one elemente suradnje, kohezije i razvojnih perspektiva. Objavljen je i na službenoj internet stanici DC-a Rojc rojcnet.pula.org te na web stranici Gradske radionice. Film će biti promoviran na Youtubeu i u Dnevnom boravku, a nastojat će se emitirati i na lokalnoj televiziji.

Oba medijska projekta dio su projekta "Upoznaj svog susjeda" koji financira Ministarstvo kulture. Što se tiče daljnjih aktivnosti, od 28. studenog predstavnici SUR-a sudjelovat će na konferenciji TEH mreže (Trans Europe Halles-mreža kulturnih centara) u Francuskoj, u centru La Frische belle de mai, na kojoj će u suradnji s ostalim centrima izrađivati Strateški plana razvoja mreže.

Najavljena je i javna tribina o kulturnim politikama i stanju nezavisne kulturne scene na lokalnoj razini koja će se održati 12. prosinca, odnosno okrugli stol o javno-civilnom upravljanju kulturnim i društvenim centrima koji će se održati 13. prosinca. Osim navedenog, SUR 21. prosinca organizira već tradicionalni Božićni buvljak u DC-u Rojcu uz popratni kulturno-zabavni program. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter