Savez sportova organizirao program Odaberi sport

Prezentacija programa Saveza sportova Odaberi sport (S. Z. T.)
Prezentacija programa Saveza sportova Odaberi sport (S. Z. T.)

U organizaciji Saveza sportova Istarske županije danas je u Domu sportova "Mate Parlov" održan program pod nazivom "Odaberi sport". Oko 50 sportaša iz Judo kluba "Istarski borac", Klub ritmičko-sportske gimnastike "Gazela", Muški rukometni klub "Arena" i Ženski odbojkaški klub "OTP banka" demonstriralo je svoja znanja za 500-tinjak učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Veruda, Vidikovac i Stoja.

Kako saznajemo, program je zamišljen na način da djeca osnovnih škola, koja nisu članovi sportskih ili školskih sportskih klubova, pod vodstvom svojih nastavnika dođu i s tribina gledaju male sportaše. Tako okupljenoj djeci bi kroz igru i vježbanje približili judo, ritmičku gimnastiku, mini rukomet i odbojku.

Paralelno uz igru i vježbanje treneri bi, na djeci prikladan način, preko razglasa ih educirali o osnovnim elementima svakog sporta, načinu treninga te ih pokušali identificirati s najpoznatijim sportašima u Istri i Hrvatskoj, a sve u cilju motivacije djece za uključivanje u sportske aktivnosti odnosno u jedan od prikazanih sportova. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter