Saudijski princ želi ulagati u hrvatski turizam

(I. RAVLIĆ/CROPIX)
(I. RAVLIĆ/CROPIX)

Jedan od najbogatijih ljudi svijeta, saudijski princ Valid bin Talal bin Abdul-Aziz Al Saud danas je s predsjednikom Ivom Josipovićem u Makarskoj razgovarao o mogućoj suradnji u turizmu, ali i o suradnji u vojnoj industriji.

"Nadam se da će to uroditi konkretnom suradnjom između naših vlada i gospodarstava," kazao je predsjednik Josipović nakon radnog ručka. Predsjednik je otkrio kako princa zanimaju samo najvažniji projekti. O konkretnim projektima nisu razgovarali jer, rekao je predsjednik, na njemu je da otvara vrata, a Vlada ta vrata mora iskoristiti.

Valid bin Talal bin Abdul-Aziz Al Saud kazao je kako mu je zadovoljstvo uspostaviti kontakte s hrvatskim predsjednikom. "Razgovarali smo o temama koje su od interesa za Hrvatsku, o turizmu, a sada je na vladi da dalje razgovaramo. Hrvatska je sigurna i stabilna zemlja. Impresionirani smo infrastrukturom i gostoprimstvom", rekao je saudijski princ.

U Bašku Vodu je stigao helikopterom iz Dubrovnika kamo se i vratio nakon radnog ručka s predsjednikom. U makarskom restoranu "Kod Ive" jeli su dalmatinske specijalitete, a potom plažom prošetali do kilometar i pol udaljene zgrade gradskog poglavarstva. Princ inače ulaže u telekomunikacije, internet, društvene mreže, bankarstvo, hotelijerstvo, te medije. Našoj zemlji ga je privukao turistički sektor koji smatra iznimno važnim i potrebnim da se i dalje razvija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter