Satima držala psa zatvorenog u automobilu na Karolini

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Više od tri sata na parkiralištu Karolina u automobilu njemačkih tablica bio je zatvoren pas nalik seteru kojeg je s tek malo odškrinutim zadnjim prozorima, sklupčanog u prtljažniku, ostavila nemilosrdna vlasnica, njemačka turistkinja koja boravi u Puli.

Pas bi vjerojatno izdahnuo da na vrijeme nisu reagirali djelatnici Pulparkinga koji su promptno nakon dojave prolaznika, koji su prvi primijetili nemoćnog psa, odmah paukom vozilo premjestili u hlad kako bi mu bilo malo lakše. Po riječima Sanje Šipek iz Pulaparkinga, pas je u autu bez vode i ikakvog zaštitnog zaslona od sunca bio zatvoren oko tri sata.

-Do nas su došli turisti koji su bili zgroženi kada su ga vidjeli te su nas zamolili da nešto učinimo. Odmah smo reagirali i pozvali pauk, kaže Šipek dodajući da je pas bio skroz iscrpljen, jedva je disao i sav se tresao, a vodu su mu preko malo otvornog prozora pokušavali dati prolaznici. -Vozilo se nalazilo na suncu, pa su ljudi stavili nekakvu krpu na zadnje staklo kako mu sunce ne bi direktno lupalo u glavu, kaže Šipek.

Budući da je vozilo bilo otključano, sami smo otvorili vrata kako bi ušao zrak, a nakon toga smo pozvali policiju. Nakon što je automobil skupa s psom prebačen u hlad, reagirali su i mladi austrijski turisti koji su bili zgroženi ponašanjem vlasnika te su, nimalo ne oklijevajući otvorili gepek i pustili ga van. Djevojka koja je pustila psa, odmah ga je polila vodom i donijela mu vodu za piće, a po dolasku policije dala je i policiji izjavu.

-Ovo je strašno, stvarno ne mogu vjerovati da netko može ostaviti bespomoćnu životinju zatvorenu po najvećem suncu. Pas je skoro uginuo, komentirali su austrijski turisti koji su odlučili baš poput nas pričekati i vidjeti kada će se pojaviti vlasnici. I policijski službenici bili su zgroženi ponašanjem vlasnika te su cjeli događaj i evidentirali. Vlasnica se nonšalantno pojavila nakon četiri sata koliko bi i njen pas bio zatvoren da ga na svu sreću nisu primijetili prolaznici. Nije željela razgovarati i nije joj bilo jasno u čemu je problem.

Na pitanje kako ga je mogla ostaviti po ovakvim vrućinama, kazala je da je išla samo nešto obaviti na 15-tak minuta ali da je očito izgubila pojam o vremenu. Pitamo ju kako bi se ona osjećala da je tri sata bila zatvorena u autu, na što je odgovorila kako njoj to ne bi bio problem. Nakon što je platila parking, sjela je u auto i odvezla se. Austrijanci koji su cijelo vrijeme čuvali psa do dolaska vlasnice, kažu da ne mogu vjerovati da će se samo tako izvući.(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ )

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter