Sat za planet Zemlju: Arena večeras u mraku

Arena će biti u mraku od 20.30 do 21.30 (Arhiva)
Arena će biti u mraku od 20.30 do 21.30 (Arhiva)

Grad Pula će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet Zemlju simboličnim gašenjem rasvjete na Areni, i to večeras od 20.30 do 21.30 sati. Sat za planet Zemlju održava se deseti put, a riječ je o najvećoj volonterskoj akciji na svijetu koja je posvećena klimatskim promjenama i borbi protiv svjetlosnog onečišćenja.

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour najveće WWF-ove svjetske kampanje obilježit će se samo nekoliko mjeseci prije dogovorenog, dugo očekivanog globalnog klimatskog sporazuma. Unutar svojih vremenskih zona, svoja će svjetla ugasiti stanovnici na svih šest kontinenata, a svijet će se ujediniti pojedinačnim akcijama protiv klimatskih promjena.

Od 2007. Sat za planet Zemlju mobilizira  tvrtke, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7.000 gradova i više od 170 zemalja na djelovanje za održivu budućnost. U Hrvatskoj se prošle godine u akciju uključilo 56 gradova.

Godinu 2015. pamtimo kao najtopliju u povijesti, a nakon takve, jedne od najznačajnijih godina za djelovanje protiv klimatskih promjena, potreba za većom svijesti svih svjetskih zemalja je i više nego potrebna. Iz Grada su pozvali sve građane Pule da se okupe uz Arenu te da u svojim domovima u znak podrške ovoj akciji ugase rasvjetu na sat vremena. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter