Sat koji plete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pri samoj pomisli na pleteninu ne možete doci sebi od radosti, a kad pod prstima osjetite mekocu vunenih ocica preplavi vas val emocija. No, vremena su takva kakva, od silnih obaveza, što poslovnih, što privatnih, jednostavno ne stignete sjesti, uzeti pletace igle u ruke i plesti, plesti u nedogled.

Možda je baš zato dizajnerica Siren Elise Wilhelmaen iz Norveške osmislila sat koji, a kako drukcije, radi dvadeset i cetiri sata dnevno sve dane u godini da bi napleo šal dugacak dva metra.



Ovaj sat, koji se proizvodi u dvije varijante, vrijeme racuna u napletenom, a tijekom jednog dana napravi jedan red pletiva. Jest da vam ne bi napleo majicu, ali kad je covjeku potrebna utjeha, covjek sredstva ne bira.

Sat "365" u svom radu koristi klupka vune nazvana "Još vremena", a otkako se proculo za neobican nacin mjerenja vremena, Wilhelmaen je kaže primila stotine emailova iz cijelog svijeta od onih koji bi ga željeli imati.

Ideja kojom se vodi u dizajniranju je: "Nemojte pokušavati biti netko drugi, budite svoji, a ono što ju je dijelom dovelo do onog što je sada je punk i hard-core glazba koje je slušala dok je bila mlada. (K. B./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter