Sastanak predstavnika IDA-e i udruga mladih


Na inicijativu direktora Istarske razvojne agencije Borisa Sabattija, održan je koordinacijski sastanak predstavnika IDA-e te pojedinih udruga mladih koje aktivno djeluju u području razvoja poduzetničkog okruženja i promicanja poduzetničke kulture na području Istre. Sastanku su prisustvovali predstavnici udruge mladih i Alumni FET Pula, Start-Up udruge, udruge AIESEC Pula, udruge za mlade Alfalabona te udruge ZUM.

Cilj sastanka bilo je umrežavanje i jačanje razvojnih ideja za buduće natječaje iz europskih fondova s naglaskom na projekte mladih koji svojim aktivnostima utječu na lokalnu zajednicu, razvoj poduzetništva i zapošljavanje.

Sabatti je tom prigodom pojasnio da je trenutno prioritet na projektima jačanja okruženja za razvoj poduzetništva urbanog područja Pula, koji bi ušli u akcijski plan strategije razvoja urbanog područja Pula te koji bi se financirali uz pomoć EU Instrumenta za teritorijalna ulaganja (ITU).

- Ovakve koordinacije i ubuduće će biti praksa s obzirom na to da je u ovoj fazi pripreme projekata za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, ključna suradnja svih dionika razvoja, uključujući mlade, rekao je Sabatti.

Istarska razvojna agencija stoga apelira na sve zainteresirane da se aktivno uključe u predlaganje razvojnih projekata s ciljem razvoja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva i poticanja gospodarskog rasta. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter