Sastali se zastupnici Domoljubne koalicije i Mosta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnici stranaka Domoljubne koalicije i Mosta sastali su se u ponedjeljak u Hrvatskom saboru, uoči konstituirajuće sjednice, a predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je kako se o imenima kandidata za potpredsjednike Sabora nije razgovaralo, dodavši kako smatra da će njegova stranka imati potpredsjednika iz svojih redova.

- O potpredsjednicima nismo razgovarali, ali smatram da će Most imati svog člana kao potpredsjednika, kazao je Petrov novinarima.

 Na pitanje hoće li on biti u Vladi odgovorio je da će se o tome razgovarati u trenutku kada se bude formirala Vlada.
- Što se tiče ambicija, mislim da je svim ljudima jasno da se Most nije nikada trgao za fotelje. I sada kada smo prepustili mjesto premijera, mislim da je to dovoljni pokazatelj da je nama stalo do promjena, a ne do pozicija. O pozicijama ćemo naknadno kada se mandatar, Most i Domoljubna koalicija suglase oko ključnih točaka koje se trebaju provesti u iduće četiri godine, naglasio je.
Upitan zašto izbjegava poziciju potpredsjednika Vlade, Petrov je rekao da mu je otpočetka u medijima spočitavano da izbjegava parlamentarnu razinu, zatim da izbjegava mjesto premijera, a sada da izbjegava mjesto potpredsjednika Vlade. 

- Ne izbjegavam apsolutno ništa, nego želim da se prvo definiraju one stvari koje su nam bitne, poručio je.
Petrov je izrazio uvjerenje da će se Hrvatski sabor danas konstituirati, a na novinarski upit može li zajednički kandidat HDZ-ove Domoljubne koalicije i Mosta za predsjednika Sabora akademik Željko Reiner "podići ugled institucije", rekao je da očekuje da će stvari biti konstruktivne i pozitivne.

- Očekujem da će stvari biti konstruktivne i pozitivne; ne vjerujem da bi druga strana predlagala bilo koga da ne misle da je taj netko dorastao toj instituciji, rekao je Petrov.
Petrov je procijenio da će novi mandatar Tihomir Orešković u iduća dva do tri tjedna doći pred Sabor sa sastavom Vlade.
- Mislim da je jasno s naše strane za što smo se zalagali, s druge strane se i Domoljubna koalicija zalagala za iste stvari, zato su nam davali suglasnost isto kao koalicija Hrvatska raste. Ono što mogu iz kraćih razgovora s gospodinom Oreškovićem zaključiti jest da je i on osoba koja se zalaže promjene, i to bitne strukturne promjene u Hrvatskoj, tako da mislim da ćemo tu vrlo lako naći zajednički jezik, istaknuo je.
Upitan što je Most mislio statusom na Facebooku o "morskim psima", objasnio je da je Most "i u kampanji jasno naglašavao gdje vidi problem i da zna da će uvijek biti korektan, bez obzira s kime bio". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter